Šéf NYC Corner o Pohode: Jeden chlapík nám začal piť horčicu z fľaše

Hotdogy, ktoré už pozná celé Slovensko.

Festivalová sezóna je už tu a k dobrému festivalu neodmysliteľne patrí aj skvelé jedlo. Na najväčšom slovenskom Festivale Pohoda, ktorý otvára svoje brány každý júl, už štvrtý rok dominuje v gastro zóne stánok NYC Corner.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Ten môžete poznať aj z bratislavských uličiek či iných street foodových akcií, keďže ich stánky na Kamennom námestí či v nákupnom centre na Trnavskom mýte sú známe všetkým milovníkom street foodu.

My sme sa o tom, ako NYC Corner funguje na Pohode, porozprávali s jeho majiteľom, 23-ročným Jakubom Noelom Adáskom.

V rozhovore sa dozviete:

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
  • Čo obnáša príprava na trojdňové festivalové peklo.
  • Čo sa stane, ak sa minie v strede festivalu 100 kíl slaniny.
  • Koľko hotdogov zjedia návštevníci Pohody za tri dni.
  • Či majú aj festivalovú prirážku.
  • Ako sa vyvíja konkurencia street foodu na Slovensku.
  • Či ich festival núti separovať a ako sa na Pohode dodržiava "zero waste".

Pozastavujú sa ešte ľudia nad tým, že párok v rožku u vás stojí viac ako 5 eur?

Nájdu sa aj takí, ale už úplne minimálne. Tých ľudí nie je až tak veľa, lebo človek, čo sa sťažuje, že burger stojí 10 eur a hotdog 5 eur, už na takú akciu nabudúce nepríde. Takže sa už nad tým nabudúce nebude pohoršovať. Ľudia to berú tak, že si z času na čas trošku investujú a vyhodia si z kopýtka.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Zákazníci už oveľa viac vnímajú, že za kvalitu si treba priplatiť a keďže my ponúkame hotdogy a burgre z top prémiových surovín, tak cenou nie sú prekvapení. Hot dog s párkom bez mäsa za 1 euro si môžu dať na každom kroku.

Oplatí sa vám finančne mať stánok na festivaloch z hľadiska tržby, alebo ide len o promo? Je známe, že prenájom miesta na festivale je veľmi drahá záležitosť.

Pri festivaloch musí človek všetko dobre naplánovať, nastaviť, optimalizovať a mať aj plán B, keď napríklad odíde v strede dňa gril. A aj napriek tomu niekedy akcia nevyjde, lebo je veľmi zlé počasie.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Ale pre mňa je Pohoda ako druhé Vianoce a je to vec, na ktorú sa teším najviac celý rok. Som tam štyri dni nonstop v pohybe a bez ohľadu na to, koľko síl a námahy to celé zoberie, tak je to pre mňa proste sviatok.

Už máte účet? Prihláste sa.
Dočítajte tento článok s predplatným SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 5 € každý mesiac.
Pošlite SMS s textom C62C9 na číslo 8787.
Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Najobľúbenejšie
Prémium bez reklamy
2 ,00 / týždenne
Prémium
1 ,50 / týždenne
Štandard
1 ,00 / týždenne
Ak nebudete s predplatným SME.sk spokojný, môžete ho kedykoľvek zrušiť.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu