Michelinská reštaurácia zakázala fotenie jedla. Vyjadril sa k tomu už aj Gordon Ramsay

Michelinská reštaurácia zakázala fotenie jedla. Vyjadril sa k tomu už aj Gordon Ramsay

Vydané 7.11.2017 o 16:16

Šéfkuchára nazval ''starým prdom''.

Fotenie si jedla v reštaurácii je v dnešnej dobe bežnou vecou. Zatiaľ čo niektoré reštaurácie zákazníkov povzbudzujú, aby si jedlo fotili a zverejňovali na internete, mnohým to prekáža. Niektorým dokonca až natoľko, že to úplne zakážu.

Medzi takéto reštaurácie patrí aj The Waterside Inn v anglickom Berkshire, ktorá má tri Michelinské hviezdy.

Prestížna reštaurácia, ktorá vznikla v roku 1972, nedávno zakázala fotenie si jedla. Jeden z jej zakladateľov Michel Roux zamestnancom nariadil, aby na vchodové dvere reštaurácie dali upozornenie pre hostí, že v nej nesmú fotiť.

Loading

...

"Naozaj ma hnevá, keď si ľudia fotia jedlo. Čo to vôbec robia?" pýta sa Michel. Hovorí totiž, že fotka neodráža kvalitu chuti jedla. The Waterside Inn patrí už od roku 1985 medzi najlepšie reštaurácie sveta a nie je zďaleka prvou, ktorá zakázala fotenie jedla.

Hostia však želanie šéfkuchára neakceptujú a naďalej si svoje jedlo fotia.

Loading

...

K celej veci sa dokonca vyjadril aj Gordon Ramsey, ktorý s Rouxom zásadne nesúhlasí.

"Aké pompézne! Fakt, že si zákazníci chcú odfotiť jedlá, za ktoré zaplatili, je komplimentom pre šéfkuchára, je rok 2017," uviedol Ramsay na Twitteri.

"Keď uvidím na internete skvelo vyzerajúci fotku, hneď sa tam budem chcieť ísť najesť. Je to len starý prd, ktorý zabudol ísť s dobou," dodal na Michelovu adresu.

S Ramseym súhlasilo mnoho ľudí, ktorí tvrdia, že by kuchári mali sociálne média vo svojich reštauráciách vítať, a nie naopak. Dobré fotky totiž pomáhajú pritiahnuť do reštaurácií hostí, ktorí by o nich inak nevedeli. Iní si však stoja za tým, že fotenie kazí atmosféru pri jedle.

Prečítajte si tiež: Prečítajte si tiež:Rihanna zakázala fanúšikom loviť pokémonov na koncertoch. Mobily však otravujú aj ďalších umelcov

Najčítanejšie na Fičí.sk

Ďalšie na Fičí.sk

Čo tak ešte jeden článok ?