Sezóna tekvíc je v plnom prúde. Pochutnajte si na tých najlepších receptoch z hokkaida

Sú voňavé, chutné a navyše veľmi zdravé.

I keď patrí hokkaido k odrodám tekvíc, ktoré sú u nás relatívne krátko pestované, získalo si za krátky čas množstvo priaznivcov. Má veľa vitamínov, medzi inými A, C a B a tiež veľa vlákniny. Dá sa pripraviť na sladko i na slano, a tak má v našich kuchyniach široké využitie. Gazdinky navyše ocenia, že sa nemusí šúpať. Tiež ste sa o to pokúšali?

Ak ste aj vy prepadli chuti hokkaida a chcete si z neho niečo zdravé a chutné uvariť, ponúkame vám skvelé recepty na jedlá, po ktorých sa u vás len tak zapráši.

Článok pokračuje pod video reklamou

1. Klasická krémová tekvicová polievka

Ešte ste nevarili polievku z hokkaida? Odporúčame začať touto overenou klasikou. Pripraviť ju zvládne i úplný začiatočník.

Recept po slovensky nájdete tu.

2. Jesenná zahrievacia polievka

Variácií krémovej tekvicovej polievky je naozaj veľa, ale stojí za to vyskúšať každú, kým nájdete tú pravú pre vás.

Recept po slovensky nájdete tu.

3. Pikantná polievka z hokkaida

Jemne nasladlé hokkaido v kombinácii s pikantnou papričkou habanero sú tým pravým do dokonalej "jesennej" polievky. Zasýti, zahraje a rozpumpuje krv v cievach.

Recept po slovensky nájdete tu.

4. Jednoduché tekvicové karí

Ďalšia netradičná verzia polievky z hokkaida nás prenesie do Indie. Kari a kokosové mlieko síce nie sú často používané v našich receptoch, no veríme, že po ochutnaní sa k nim radi vrátite.

Recept po slovensky nájdete tu.

Prečítajte si tiež: Fičí recept: Jednoduché tekvicové karí je perfektná letná večera

5. Tekvicové karí s plackami čapáti

Keď ste zvládli jednoduché karí, je čas postúpiť na vyššiu úroveň a k ďalšej alternatíve vyrobiť aj pšeničné placky, s ktorými ho budete podávať.

Recept po slovensky nájdete tu.

6. Jesenný pekáč s tekvicou Hokkaido

Sezónnu zeleninu stačí nakrájať a nechať rúru, nech z nej vyčaruje skvelú teplú večeru, ktorú môžete podávať len tak, vegetariánsky, alebo ju využiť ako prílohu k mäsu.

Recept po slovensky nájdete tu.

7. Jesenný guláš z mletého mäsa

Aj mäsožravci si obľúbia hokkaido v tomto jesennom guláši, ktorý zasýti a vďaka štipľavej papričke aj dobre zahreje.

Recept po slovensky nájdete tu.

8. Celozrnné tekvicové mafiny

Skrývajú v sebe vône jesene a lahodnú chuť tekvice. Poslúžia ako dezert, ale pokojne si ich dajte i na raňajky ku káve či popoludní so šálkou bylinkového čaju.

Recept po slovensky nájdete tu:

9. Pumpkin pie

Ak sa v Amerike spýtate na typický jesenný dezert, s najväčšou pravdepodobnosťou ním bude práve pumpkin pie. Skúste si ho upiecť i vy.

Recept po slovensky nájdete tu:

10. Tekvicový koláč s čokoládou

Ak milujete cheesecaky a ste zároveň čokoholik, tento recept je to pravé pre vás. Jemná maslová chuť tekvice v kombinácii s čokoládou vytvárajú nezabudnuteľný chuťový zážitok. Už len to latte k nemu...

Recept po slovensky nájdete tu:

Prečítajte si tiež: 11 receptov, ktoré sa hodia do jesenného počasia. Nielen zasýtia, ale i zahrejú

Najčítanejšie na Fičí.sk

Inzercia - Tlačové správy

  1. 322 m2 a mesto ako na dlani. Bratislava má atypický penthouse
  2. 3 najväčšie chyby pri zateplení šikmej strechy
  3. Tatra banka opäť rozdáva vreckové 22 eur k novému Detskému účtu
  4. Prečo sú pneumatiky dôležitejšie ako bezpečnostné pásy?
  5. Ako zabrániť povodniam, či suchu? Riešenie nájde Climathon
  6. Vydanie denníka SME spolu s knihou Po stopách dávnej Bratislavy
  7. V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli
  8. Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s
  9. Dva rekordy na druhý pokus
  10. Mestská polícia má viac slúžiť záujmom občanov
  1. Nevymením peniaze Humenčanov za hodnotenie jednej mimovládky
  2. Ako zabrániť povodniam, či suchu? Riešenie nájde Climathon
  3. Tatra banka opäť rozdáva vreckové 22 eur k novému Detskému účtu
  4. Vydanie denníka SME spolu s knihou Po stopách dávnej Bratislavy
  5. 3 najväčšie chyby pri zateplení šikmej strechy
  6. EU v Bratislave udelila čestný titul doctor honors causa
  7. Company´s autumn in the High Tatras
  8. V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli
  9. 322 m2 a mesto ako na dlani. Bratislava má atypický penthouse
  10. Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s
  1. V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli 32 737
  2. Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s 27 277
  3. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu 18 013
  4. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 9 469
  5. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom 8 651
  6. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti 7 113
  7. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 4 763
  8. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 4 251
  9. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu 4 225
  10. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká 4 117

Téma: Inšpirujúce


Neprehliadnite tiež

Mémcyklopédia #28: Reprezentant Vladko Weiss

O futbalistovi, ktorý pravidelne plní stránky bulváru.

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Redaktor SME Adam Valček: Odkedy je Kočner vo väzení, cítim sa bezpečnejšie

Podľa Valčeka Kočner nesledoval len novinárov.

Dnes píše Ondrej Prostredník

Raz aj veštica musí povedať pravdu: skončili ste!

Končí sa ďalšia epocha populistov. O ich miesta už nástojčivo bojujú noví.