Sezóna tekvíc je v plnom prúde. Pochutnajte si na tých najlepších receptoch z hokkaida

Sezóna tekvíc je v plnom prúde. Pochutnajte si na tých najlepších receptoch z hokkaida

Vydané 26.10.2017 o 9:18

Sú voňavé, chutné a navyše veľmi zdravé.

I keď patrí hokkaido k odrodám tekvíc, ktoré sú u nás relatívne krátko pestované, získalo si za krátky čas množstvo priaznivcov. Má veľa vitamínov, medzi inými A, C a B a tiež veľa vlákniny. Dá sa pripraviť na sladko i na slano, a tak má v našich kuchyniach široké využitie. Gazdinky navyše ocenia, že sa nemusí šúpať. Tiež ste sa o to pokúšali?

Ak ste aj vy prepadli chuti hokkaida a chcete si z neho niečo zdravé a chutné uvariť, ponúkame vám skvelé recepty na jedlá, po ktorých sa u vás len tak zapráši.

1. Klasická krémová tekvicová polievka

Ešte ste nevarili polievku z hokkaida? Odporúčame začať touto overenou klasikou. Pripraviť ju zvládne i úplný začiatočník.

Recept po slovensky nájdete tu.

2. Jesenná zahrievacia polievka

Variácií krémovej tekvicovej polievky je naozaj veľa, ale stojí za to vyskúšať každú, kým nájdete tú pravú pre vás.

Recept po slovensky nájdete tu.

3. Pikantná polievka z hokkaida

Jemne nasladlé hokkaido v kombinácii s pikantnou papričkou habanero sú tým pravým do dokonalej "jesennej" polievky. Zasýti, zahraje a rozpumpuje krv v cievach.

Recept po slovensky nájdete tu.

4. Jednoduché tekvicové karí

Ďalšia netradičná verzia polievky z hokkaida nás prenesie do Indie. Kari a kokosové mlieko síce nie sú často používané v našich receptoch, no veríme, že po ochutnaní sa k nim radi vrátite.

Recept po slovensky nájdete tu.

Prečítajte si tiež: Prečítajte si tiež:Fičí recept: Jednoduché tekvicové karí je perfektná letná večera

5. Tekvicové karí s plackami čapáti

Keď ste zvládli jednoduché karí, je čas postúpiť na vyššiu úroveň a k ďalšej alternatíve vyrobiť aj pšeničné placky, s ktorými ho budete podávať.

Recept po slovensky nájdete tu.

6. Jesenný pekáč s tekvicou Hokkaido

Sezónnu zeleninu stačí nakrájať a nechať rúru, nech z nej vyčaruje skvelú teplú večeru, ktorú môžete podávať len tak, vegetariánsky, alebo ju využiť ako prílohu k mäsu.

Recept po slovensky nájdete tu.

7. Jesenný guláš z mletého mäsa

Aj mäsožravci si obľúbia hokkaido v tomto jesennom guláši, ktorý zasýti a vďaka štipľavej papričke aj dobre zahreje.

Recept po slovensky nájdete tu.

8. Celozrnné tekvicové mafiny

Skrývajú v sebe vône jesene a lahodnú chuť tekvice. Poslúžia ako dezert, ale pokojne si ich dajte i na raňajky ku káve či popoludní so šálkou bylinkového čaju.

Recept po slovensky nájdete tu:

9. Pumpkin pie

Ak sa v Amerike spýtate na typický jesenný dezert, s najväčšou pravdepodobnosťou ním bude práve pumpkin pie. Skúste si ho upiecť i vy.

Recept po slovensky nájdete tu:

10. Tekvicový koláč s čokoládou

Ak milujete cheesecaky a ste zároveň čokoholik, tento recept je to pravé pre vás. Jemná maslová chuť tekvice v kombinácii s čokoládou vytvárajú nezabudnuteľný chuťový zážitok. Už len to latte k nemu...

Recept po slovensky nájdete tu:

Prečítajte si tiež: Prečítajte si tiež:11 receptov, ktoré sa hodia do jesenného počasia. Nielen zasýtia, ale i zahrejú

Najčítanejšie na Fičí.sk

Ďalšie na Fičí.sk

Čo tak ešte jeden článok ?