Učiteľka týmto nechutným experimentom ukázala deťom, aké dôležité je umývať si ruky

Bez umytých rúk už ani na hryz.

(Zdroj: Donna Gill Allen)

Motivovaný učiteľ je dnes taký vzácny ako štvrť kila čerstvého masla.

Svoje povolanie si však Američanka Donna Gill Allen užíva naplno. Svojich žiakov zapojila do jednoduchého experimentu, na ktorý im stačili tri plastové sáčky, tri kusy chleba a baktérie... veľa baktérií.

Donna vo svojom statuse, ktorý zdieľalo viac ako 70 000 ľudí, píše:

"Pre všetkých mojich kamošov v učiteľskom zbore, bol to najnechutnejší, no zároveň najlepší experiment, ktorý som urobila počas toho, ako som učila o baktériách a o tom, ako sa šíria.

Článok pokračuje pod video reklamou

Použijete tri kusy chleba. Necháte všetkých žiakov pozorovať, ako jeden krajec chleba vkladáte pomocou rukavice do sáčku a označíte ho ako kontrolnú skupinu. Potom si umyjete ruky a vložíte ďalší do nového sáčku, ktorý označíte za čistý. Nakoniec necháte posledný krajec putovať po celej triede, tak aby sa ho dotklo každé dieťa. Následne ho dáte do posledného sáčku a označíte ako špinavý.

Pozorujte, ako sa chlieb kvôli mikroorganizmom postupom času mení. Je to veľmi zaujímavý a skvelý spôsob ako deti naučiť, že umývanie rúk je dôležité."

Buďte preto takýmto medvedíkom čistotným.

Umenie rozkladu

A ak vás fascinuje pohľad na hnijúcu potravu, užite si parádne timelapsy napríklad na tomto Youtube kanáli, ktorý dodal rozkladu úplne nový rozmer. Autori videí zachytávajú svoje snímky každých 5 až 25 minút v závislosti od doby, za ktorú sa jedlo pokazí. S niektorými potravinami pracovali dva týždne, s inými skoro rok.

Prečítajte si tiež: Matika nemusí byť ťažká a nudná. Učiteľ z Bratislavy za 3 minúty vysvetlí zábavné aj užitočné veci

Najčítanejšie na Fičí.sk

Inzercia - Tlačové správy

  1. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  1. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  2. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  3. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  4. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  5. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  9. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  10. Životné jubileum prof. Ing. Jaroslava Valáška, PhD.
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 16 715
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 13 561
  3. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 9 961
  4. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 8 140
  5. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 7 258
  6. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 5 658
  7. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 4 371
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 4 200
  9. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 2 917
  10. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto 2 458