Dobrá správa pre milovníkov sladkého. Vymysleli nový druh čokolády - rubínovú

Na nový druh čokolády si ľudstvo muselo počkať viac ako 80 rokov.

Švajčiarska spoločnosť Barry Callebaut, ktorá je zaraďovaná medzi najväčších výrobcov kvalitných čokoládových produktov, sa rozhodla potešiť nielen oko, ale aj chuťové poháriky milovníkov čokolády. Popri mliečnej, horkej a bielej po viac ako 80 rokoch predstavila úplne nový, štvrtý druh tejto obľúbenej sladkej pochúťky. Presne toľko času totiž uplynulo od doby, keď bola na trh prvýkrát uvedená biela čokoláda.

Už na prvý pohľad zaujme táto novinka svojou ružovkastou farbou.

Pri jej výrobe však nebolo použité žiadne potravinárske farbivo ani bobuľové ovocie. Spoločnosť tvrdí, že ružovkastá farba je úplne prírodná a pri kozumácii tejto čokolády sa stretnete s doteraz nepoznanou chuťou. Nie je horká, mliečna ani prehnane sladká, ale vyznačuje sa krémovým nádychom a chuťou lesného ovocia.

Nová pochúťka dostala meno „Ruby“ (rubínová čokoláda) a základnou surovinou na jej výrobu sa stali kakaové bôby, ktoré sa pestujú v oblasti Pobrežia Slonoviny, Ekvádoru a Brazílie.

Výrobcovia dali o tejto pochúťke prvýkrát vedieť na prezentácii v Šanghaji, kde má spoločnosť svoje továrne. Jej výrobe sa venovali až 13 rokov. To, kedy sa ešte presne dostane do predaja, nie je úplne známe. Predpokladá sa však, že milovníci čokolády sa s ňou stretnú v obchodoch najskôr o pol roka, keď by sa mala začať vyvážať do všetkých krajín sveta, do ktorých spoločnosť exportuje svoje výrobky.

Prečítajte si tiež: Čokoláda môže pomôcť s kašľom, ale nedávajte ju psíkovi: 15 zaujímavostí o tejto pochúťke

Zdroj: thesun.co.uk, huffingtonpost.com, independent.co.uk

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Fičí.sk

Inzercia - Tlačové správy

  1. Čo sa stalo s mojimi úsporami v druhom pilieri?
  2. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť
  3. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  4. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  5. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  6. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  7. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  8. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime
  9. Stotisíc ľudí rozhodlo: Nadácia banky rozdelí štvrť milióna eur
  10. Slovensko má historicky najvyšší počet ľudí bankujúcich online
  1. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  2. Ako založiť spoločnosť v Rakúsku
  3. Tatranská mliekareň prosperuje aj vďaka spolupráci s Tescom
  4. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť
  5. Noerr advised on WebSupport deal
  6. Čo sa stalo s mojimi úsporami v druhom pilieri?
  7. Podnikanie a významné ukazovatele v roku 2019
  8. Smartfóny Samsung Galaxy S priniesli množstvo inovácií
  9. eKasa prichádza na Slovensko
  10. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  1. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 14 480
  2. Na dôchodok si možno sporíte zle. Šesť zásad správneho šetrenia 13 669
  3. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 12 841
  4. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 6 486
  5. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online 5 054
  6. Hotovosť je na ústupe. Karty akceptujú aj v kostole či na ulici 4 939
  7. First moment: Španielske pobrežie patrí medzi najpredávanejšie 4 310
  8. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť 4 072
  9. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime 3 687
  10. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu 2 657