Jedného dňa by ste sa mali naučiť variť. Tu je 12 dôvodov, prečo to bude super

Jedného dňa by ste sa mali naučiť variť. Tu je 12 dôvodov, prečo to bude super

Vydané 2.5.2017 o 11:22

Možno z toho bude vaše nové hobby.

1. Budete schopní prežiť

To je ten základný a najdôležitejší dôvod. Aj napriek tomu, že je celkom pohodlné prísť domov a mať navarené, skôr či neskôr sa dožijete chvíle, že to tak nebude a budete si musieť poradiť sami.

2. Budete si viac vážiť jedlo

To je ako s kabelkou od mamy a kabelkou kúpenou za vlastné. Keď už do toho vrazíte vlastné peniaze, čas a energiu, tak to len tak nenecháte pokaziť sa, aby ste to nemuseli vyhodiť.

3. Naučíte sa rozoznávať koreniny

Svet ponúka viac ako len soľ, čierne korenie a bazalku. Uvidíte, že budete prekvapení a nadšení, koľko toho existuje. Vďaka tomu sa vám aj doma poradí vykúzliť obľúbenú čínu či indiu, ktorá vás poteší viac ako donáška.

Prečítajte si tiež: Prečítajte si tiež:17 obľúbených ázijských jedál, pre ktoré nemusíš volať donášku

4. Spoznáte veľké množstvo potravín

Pretože zelenina, to nie sú len paradajky, uhorky paprika a mrkva, ale aj baklažán, cuketa, patizón, mangold a ďalšie divné slová.

Prečítajte si tiež: Prečítajte si tiež:Naučte sa pripravovať sladké zemiaky. Týchto 12 receptov s batatmi vám s tým pomôže

5. Naučíte sa rôzne techniky, o ktorých sa vám ani nesnívalo

Naučíte sa dusiť, blanšírovať, flambovať a po pár nevydarených pokusoch prídete na to, čo znamená, keď sú cestoviny al dente. Zrazu vám ani len nenapadne uraziť brokolicu trojobalom a vyprážaním.

6. Zistíte, že varenie a pečenie nie je to isté

Toto zistenie býva sprevádzané množstvom nevydarených koláčov, pretože zatiaľ čo pri varení vám stačí mrknúť na recept a potom si ho prispôsobiť tomu, čo domácnosť ponúka, pri pečení musíte postupovať dôkladne krok po kroku. Vynechanie niektorej (hoc aj nepatrnej) ingrediencie či nesprávny postup sa vám nemusí vyplatiť.

7. Budete si môcť pripraviť, čo chcete a kedy to chcete

A to je už pádny dôvod, nie? Keď máte chuť na palacinky, no mama je skôr za kelový prívarok, nič nepoteší viac ako vedomosť, čo treba kúpiť a ako to zmiešať, aby ste svojmu srdiečku a brušku ulahodili.

Prečítajte si tiež: Prečítajte si tiež:17 receptov na palacinky, s ktorými bude krajší každý víkend

8. Vzdeláte sa v oblasti stravovania

Okrem toho, že spoznáte množstvo nových potravín, naučíte sa postupne aj to, čo obsahujú a aký majú prínos pre vaše telo a ducha. Keď v obchode narazíte na ryžu, bulgur, kus kus či quinou, razom vám to nedá a budete si zisťovať, aký je medzi nimi rozdiel. Tak sa naučíte, ktorá potravina je bezlepková, ktorá má viac draslíka a hlavne, ktorá bude najlepšia pre vás.

9. Spoznáte nové chute a úžasné kombinácie

Keď sa už naučíte robiť základné veci, bude vás neskôr prirodzene lákať skúšanie nových receptov a experimentovanie. Tak objavíte tie najzvláštnejšie chute a vaše raňajky, obedy a večere zrazu naberú úplne iný rozmer.

10. Budete nadšene variť pre rodinu a priateľov

Raz, keď už prídete na všetky finty a budete mať za sebou niekoľko vydarených jedál, budete sa chcieť popýšiť aj pred ostatnými. Už sa nebudete cítiť trápne, keď príde svokra na návštevu, pretože jej už budete vedieť ponúknuť viac ako len soletky v pohári a zmrzlinu s ovocím.

11. V novom kolektíve vždy potešíte

Či už je to rodina vašej polovičky alebo nový pracovný kolektív, skvelým koláčom alebo nejakými drobnými chuťovkami si získate každého. Láska ide predsa cez žalúdok, nie? Navyše, ak potom ochotne umyjete riad, stanete sa miláčikom.

12. Začnete pri tom relaxovať

Niekto si upokojuje nervy pri upratovaní, niekto športom či varením. Pri varení sa však nielen upokojíte, ale aj skvelo zrelaxujete a možno práve vďaka svojej nálade stvoríte niečo úchvatné. Navyše pochvala, ktorá bude sprevádzať vaše prvé vydarené kulinárske výtvory, vás bude hriať na duši asi rovnako ako slepačí vývar v nedeľu po dlhej noci.

Prečítajte si tiež: Prečítajte si tiež:Každý chce byť food bloger. Stanete sa ním, až keď zvládnete týchto 13 problémov

Najčítanejšie na Fičí.sk

Ďalšie na Fičí.sk

Čo tak ešte jeden článok ?