Každý chce byť food bloger. Stanete sa ním, až keď zvládnete týchto 13 problémov

Ak chcete dobrú fotku, potrebujete statív na foťák, tri lampy a stáť na stoličke.

1. Ako sa to bude volať?

To musíte vyriešiť ako prvé. Bez mena nie je blog. Malo by to byť krátke, ľahko zapamätateľné a malo by byť jasné, že ide o food blog.

No zisťujete, že nič z toho, čo ste si vymysleli sa vám vlastne nepáči. Rôzne slovné hračky, rýmovačky a iné sra...srandičky. Niektoré znejú takmer úchylne. Škoda, že vám táto skvelá idea nenapadla už aj s názvom.

2. V akom jazyku budete písať?

Nie je o čom. Chcete preraziť do celého sveta. Pustíte sa teda do angličtiny, aby boli šance na jeho obľúbenosť vyššie. Ale už v začiatkoch narážate na množstvo problémov, pretože polovicu slovíčok z kuchárskej oblasti stále nepoznáte. Prečo sme sa na škole neučili ako sa povie “miesiť cesto?”

Článok pokračuje pod video reklamou

3. Šablóna zadarmo alebo si priplatiť?

Viete, že môžete použiť Wordpress alebo niečo podobné, čo vám ponúkne množstvo šablón zadarmo, no to znamená, že budete mať v názve stránky aj názov domény. To vyzerá dosť lacno. A neprofesionálne. A to vy nechcete. Takže sa pohrávate s myšlienkou, že si kúpite doménu. To už ale záväzok, že budete skutočne seriózne blogovať. Ale... budete?

4. Akým smerom sa vydáte?

Rozhodnúť sa, o čom chcete písať, je ťažšie ako sa zdá. Hneď na začiatku si musíte ujasniť, či chcete svoj blog venovať nejakému konkrétnemu smeru, alebo chcete z každého rožku trošku. Bude vegetariánsky, raw, gluten free, paleo alebo niečo univerzálne? Ťažko povedať. Keď vy máte radi všetko. Vravíte si, že začnete a uvidíte, ako sa to vyvinie. V pohode. Už len vedieť, kde začať.

5. Potrebujete inšpiráciu a vlastné recepty

Pravdepodobne ste dostali chuť začať s food blogom, pretože radi varíte a skúšate rôzne recepty. To je super, potešíte rodinku a známych. Ak však chcete mať vlastný food blog, mali by ste mať aj vlastné nápady, recepty a vylepšenia.

Možno máte pár tradičných receptov, ktoré ste svojsky vylepšili, ale čo po tom, keď miniete všetky karty? Kde nájdete inšpiráciu a ako vymyslíte niečo nové? Prešiel mesiac a vy pozeráte na prázdny dokument.

6. Ako často budete prispievať?

Niet nad presný režim a pravidelné prispievanie, vravíte si. Sami sa najradšej vraciate k blogom, na ktorých je pravidelne niečo nové. Budete teda prispievať pravidelne.

V jeden deň nakúpite, v ďalší navaríte a nafotíte, nasledujúci napíšete post, potom editujete, posledná kontrola a môže to ísť do sveta. Výborný plán. Až na jeden detail. Čo ak budete chorí, čo ak pôjdete na služobku alebo na dovolenku?

7. Food blog nie je len o jedle

Ak by ste chceli čítať len recepty, stačilo by vám kúpiť si knihu receptov, no nie? Viete teda, že svojim čitateľom musíte ponúknuť viac. Dnes je už internet tak plný, že aj vy musíte dať svojmu blogu dušu, príbeh a filozofiu. A zrazu je to celé komplikovanejšie.

8. V obchode nezoženiete, čo potrebujete

Držíte sa svojho plánu. Idete nakúpiť ingrediencie presne na ten recept, ktorý ste si na tento týždeň pripravili. V prvých potravinách nemajú všetko, no nič sa nedeje, idete do druhých. Tam ste niečo dokúpili, ale ešte stále vám zopár drobností chýba. A zrazu sa motáte už po piatom obchode a konečne ste si vydýchli, že ste našli to, čo ste zháňali v prvých štyroch.

9. Každý očakáva, že pre neho budete variť

Veď máte vzťah k jedlu, varenie vás baví a poznáte množstvo super receptov. Máte dokonca aj food blog, tak prečo nenavaríte? Veď len rááz.

10. Nie vždy sa recept vydarí

Šťastný ten, komu sa vždy každý recept vydarí. Väčšine z nás už určite niečo prihorelo, rozvarilo sa alebo nenakyslo tak, ako sme čakali. Keď sa neviete dočkať výsledku svojej práce, aby ste si ho mohli pekne nafotiť, ale to, čoho sa dočkáte, je neprezentovateľné, máte chuť sa zabiť. Aj chuť na jedlo vás už prešla.

11. Aranžovanie a zdobenie je nočná mora

Poukladať jedlo na tanier, aby to vyzeralo ako z michelinovskej reštaurácie, nie je len tak. Prekladáte to na tanier už asi tretíkrát. Na stole máte kopu obrúskov, ktorými ste z taniera utierali nepekne nakvapkanú omáčku. A znervózňuje vás to, pretože to jedlo už chladne a všade sa lepí. Takže výsledkom vašej práce je to, že stále nemáte fotku, s ktorou by ste boli spokojní a jete studené jedlo. Opäť.

Loading

...

12. Keď neviete fotiť, máte o problém viac

Začali ste fotiť ešte pri dennom svetle. No väčšina fotografií vám nejako nevyšla. Neviete správne nastaviť foťák, neviete odhadnúť, ktorý uhol bude ten najlepší. Už sa začína stmievať a vy ešte stále nemáte fotku, ktorú by ste ochotne zavesili na net. Zisťujete, že ak chcete dobrú fotku, potrebujete statív na foťák, tri lampy a stáť na stoličke.

13. Pri pohľade na ostatné blogy sa vám chce plakať

Ako správny bloger hľadáte inšpiráciu na podobných blogoch a zisťujete, že všetky sú také pekné. Super recepty, krásne fotky, zaujímavé príspevky. Zrazu máte pocit, že ten váš sa nechytá a nech robíte čokoľvek, nikdy nebude vyzerať tak super ako tieto.

Tak si radšej poviete, že svet nepotrebuje ďalší food blog a pridáte si fotku obeda na Instagram.

Prečítajte si tiež: Tresty video: Posraný patník

Najčítanejšie na Fičí.sk

Inzercia - Tlačové správy

  1. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  2. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 35 401
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 23 482
  3. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 16 036
  4. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 16 001
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 9 627
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 486
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 4 785
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 509
  9. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 2 906
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 2 662

Téma: Zábavné


Neprehliadnite tiež

Potrebujete vypnúť? Okúpte sa v atmosfére lesa

Oddýchnite si od mestského ruchu.

Ako ovplyvnili futbalové MS sledovanie videí pre dospelých?

Čo dokáže odtrhnúť Chorvátov od porna? Predĺženie s Anglickom.

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Môj dom, môj hrad. Sternbergovci si to môžu povedať už 800 rokov

So súrodencami sa tu pretekali na trojkolkách, pre miestnych robili omše. Na súkromnom hrade Český Šternberk hradný pán stále býva.

SVET

Únia zatvára hranice. Opúšťa tým myšlienky Schengenu

Z núdzových opatrení sa stávajú dlhodobé.

PLUS

Prísne tajné. Ako sa zrodila najhoršia zbraň v dejinách

Ako sa vznikla najhoršia zbraň ľudstva.