Keď na tiramisu potrebujete žeriav: V týchto dezertoch ožívajú miniatúrne svety

Chceli by ste splaviť čokoládovú rieku?

Cukrárstvo z inej perspektívyCukrárstvo z inej perspektívy (Zdroj: Instagram.com)

Matteo Stucchi je cukrárom z talianského mesta Monza. Svojimi rukami vytvára dezerty, ktoré majú život vo vlastnom svete. „Výzor dezertu je rovnako dôležitý, ako jeho chuť," povedal Matteo pre portál Bored Panda.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Jeho zákusky vyzerajú ako baňa alebo ruské kolo. Hranica jeho divokej predstavivosti je veľmi ďaleko. Tam, kde jeho kreativita končí, začína poriadna trpezlivosť, pretože každému dezertu venuje maximum detailnosti.

Jeho cukrárske umenie neostalo bez pozornosti. Za niekoľko mesiacov ho na Instagrame sleduje viac ako 36-tisíc fanúšikov.

SkryťVypnúť reklamu

Hororové ruky

Zahryzli by ste sa do niečoho takéhoto? Nemajte strach, nechceme vo vás vzbudiť kanibalizmus. Od prstov až po truhlu je to len dezert.

Loading

...

Sušienkové tiramisu

Rozmýšľali ste niekedy nad tým, ako sa vyrába pravé talianské tiramisu? Tajomstvom sú niekoľkí robotníci a jeden žeriav.

Loading

...

Slané raňajky na sladko

Aký štart dňa preferujete? Poradíme vám taliansko-anglické raňajky. Namiesto volského oka sa podávajú mačacie oči a škrupinu z vajíčka vyrieši Kinder čokoláda.

Loading

...

Sladké ruské kolo

Za tento výtvor by sa nemusel hanbiť ani architekt prvého moderného ruského kola George Washington Gale Ferris. Predstavte si, že by ste sa išli previezť na London Eye, ktoré by bolo celé z cukru. Otázka je, či by vám bolo zle z tej výšky, alebo z toľkého sladkého.

SkryťVypnúť reklamu

Loading

...

Divoká čokoládová rieka

Takto by vyzeralo pokračovanie rozprávky o Jankovi a Marienke. Splavovali by rozbúrenú čokoládovú rieku. Zlú strigu by pre zmenu neupálili, ale utopili.

Loading

...

Čokoládová baňa

Čo by ste povedali, keby ste chodili do čokoládových baní? To by bola lahôdka, ale na Slovensku by asi stúpol počet pacientov s cukrovkou.

Loading

...

Muffinová hora

Pre niekoho je výzva zdolať Kriváň alebo Chopok. Tí lepší majú méty ako Mount Everest, ale čo majú povedať miniatúrni ľudia zo sveta Mattea Stucchiho?

Loading

...

Čokoládová cisterna

Na obyčajný malý dezert treba vynaložiť dosť úsilia. Na prípravu budete potrebovať krémový koláčik, čokoládu, fúrik, rebrík, lopatu, troch robotníkov a v neposlednom rade cisternu.

Loading

...

Sladké áno

Na svadobnej hostine si môžete naliať šampanské s jahodou. Aké by to bolo v paralelnom vesmíre? Jahody by si na svojej svadbe dávali na pohár sektu ľudské hlavy.

SkryťVypnúť reklamu

Loading

...

Obrie marshmallow

Americký zvyk v talianskom prevedení. Na prvý pohľad môže byť táto pochúťka urobená jednoduchým spôsobom. V miniatúrnom Matteovom svete to chce silu.

Loading

...

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu