SME
Štvrtok, 28. január, 2021 | Meniny má AlfonzKrížovkyKrížovky

Fičí recept: Francúzsky puding creme brulée nie je žiadna veda. Skúste si ho pripraviť sami

Vymeňte puding z prášku za niečo extra.

Crème brûlée je francúzsky puding, ktorý sa vďaka Amélii z Montmartru a výbornej chuti preslávil všade na svete. Základom sú dobré vajíčka, vanilka a správna doba pečenia.

Crème brûlée sa vám môže po dopečení zdať trošku riedky, no nemusíte sa báť, v chladničke stuhne. Tento recept sa hodí ako dezert po obede či večeri a verte mi, nezostane to pri jednej zjedenej miske.

Suroviny

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 250 ml mlieka
  • 6 žĺtkov
  • 1 malá čajová lyžička sušených levanduľových kvetov
  • vanilkový cukor
  • 60 - 70 g krupicového cukru
  • hnedý cukor na karamel

Postup

1. Mlieko so smotanou, levanduľou a vanilkovým cukrom privedieme k varu. V druhej mise zatiaľ vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny.

Skryť Vypnúť reklamu

2. Do žĺtkovej zmesi pomaly prišľahávame prevarené mlieko, ktoré sme precedili, aby sme sa zbavili levandule. Snažíme sa šľahať čo najpomalšie, aby sme eliminovali tvorbu bubliniek.

3. Rúru predhrejeme na stupeň 4 alebo 120 - 140°C a zmes nalejeme do nízkych nádob.

4. Pečieme vo vodnom kúpeli asi 45 - 50 minút. Ak sa nám zmes zdá príliš riedka, chvíľku dopekáme.

5. Vložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny. Crème brûlée vyberieme, posypeme cukrom a opálime horúcou lyžicou, ktorú sme nahriali na plynovom sporáku, alebo kuchynským horákom.

Ak sa s receptom podelíte na Instagrame, pridajte k nemu hashtag

#FiciRecept

Radi si ho pozrieme!

Prečítajte si tiež: Fičí recept: Vyberte sa na huby, aby ste z nich mohli spraviť toto jesenné rizoto Čítajte 

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na Fičí.sk

Inzercia - Tlačové správy

  1. Výpredaj zásob. Bezpečný nákup s garanciou dodania až k vám
  2. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  3. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  4. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  5. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  6. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  7. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  8. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  9. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  10. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  1. Neprekonaný VAM systém, ktorý zabráni krádeži vášho auta
  2. Výpredaj zásob. Bezpečný nákup s garanciou dodania až k vám
  3. Garmin predstavuje Lily, svoje najmenšie inteligentné hodinky
  4. Babylon Berlín: Najdrahší nemecký seriál
  5. Potravinové intolerancie bude KRAJ riešiť aj tento rok
  6. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  7. Závod zamestnáva 500 ľudí. Tatravagónka v Trebišove má 50 rokov
  8. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  9. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  10. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 20 108
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 18 676
  3. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí 18 186
  4. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 18 099
  5. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 8 023
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 7 705
  7. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci 7 285
  8. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 7 267
  9. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 241
  10. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 087
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Inšpirujúce

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Ilustračné foto

Druhú dávku by ste mali dostať do 42 dní.

5 h

Ako vyzerá vakcinácia na Slovensku.

22m