Semester klope na dvere a vy už vidíte tie vifonkové mesiace?
Premeň vifonku na #foodporn. 10 receptov, s ktorými sa ti to podarí ČítajteV tomto recepte nechýbajú ani rezance, ani ázijská chuť a hotový je rovnako o pár minút. Výsledná však chuť bude príjemnou obmenou na intráku tak obľúbenej polievky. Stačí naň len pár surovín, jedna miska, jedna dvojplatnička, hlboká panvica a niekoľko minút času.
Suroviny
- 1 veľká brokolica
- 1-2 strúčiky cesnaku
- sójová omáčka
- olej
- 30 g sezamu
- malé balenie ryžových rezancov
Postup
1. Brokolici odrežeme stopku. Tú očistíme a nakrájame na tenké plátky. Hlavu brokolice rozdelíme na malé ružičky. Všetko dôkladne umyjeme.
2. Na suchej panvici opražíme sezam. Vyberieme ho z panvice a rozohrejeme na nej olej. Pridáme naň brokolicu a roztlačený cesnak. Premiešame a opekáme, kým brokolica nemá peknú zelenú farbu.
3. Medzitým si pripravíme rezance. Do brokolice vsypeme sezam a zalejeme ju sójovou omáčkou. Ešte chvíľu opekáme a servírujeme s rezancami.
Ak sa s receptom podelíte na Instagrame, pridajte k nemu hashtag
#FiciRecept
Radi si ho pozrieme!
Fičí recept: Jednoduchšie to už nejde. Túto paradajkovú omáčku na cestoviny si zamilujete Čítajte