Fičí recept: Vyskúšajte baklažánové placky, ktorými presvedčíte aj nepriateľov zeleniny

Fičí recept: Vyskúšajte baklažánové placky, ktorými presvedčíte aj nepriateľov zeleniny

Vydané 19.8.2016 o 9:55

Už chýba len otvoriť k nim víno.

Tieto placky sú ľahkou alternatívou k mäsovej večeri a presvedčia aj všetkých baklažánových nepriateľov. Dip z kôpru a čili pasta celé jedlo príjemne doplnia. Jedlo nie je náročné na prípravu, takže si potom môžete už len vyložiť nohy, otvoriť víno a užiť si príjemný letný večer. 

Suroviny

Baklažánové placky

  • 2 baklažány
  • 40 gramov parmezánu
  • niekoľko lístkov bazalky, natrhaných
  • 1 vajce
  • 1 hrubší krajec starého chleba, namočený vo vode
  • strúhanka, na obaľovanie
  • olej, na praženie
  • čili pasta na servírovanie

Kôprový dip

  • 1 kyslá smotana
  • zväzok kôpru
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ a mleté čierne korenie

Postup

1. Baklažány rozkrojíme na polovicu. Priečne ich narežeme tak, že vytvoríme mriežku. Netreba však zarezávať príliš hlboko, aby sme baklažán neprerezali úplne. Pečieme pri 220° asi 20-25 minút.

2. Kým sa baklažány pečú, pripravíme si kôprový dip. Nasekaný kôpor a roztlačený cesnak zmiešame s kyslou smotanou a dochutíme. Vložíme do chladničky.

3. Baklažány vyberieme, vydlabeme z nich dužinu a necháme vychladnúť.  

4. Keď je dužina vlažná, zmiešame ju s parmezánom, bazalkou, chlebom a vajcom. Vytvoríme kompaktnú hmotu a vyformujeme z nej okrúhle placky, ktoré hneď obaľujeme v strúhanke.

5. Rozpálime olej na panvici (nie viac ako pol cenimetra). Naukladáme naň placky a pražíme ich z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé.

6. Podávame s čili pastou a pripraveným dipom. 

Ak sa s receptom podelíte na Instagrame, pridajte k nemu hashtag

#FiciRecept

Radi si ho pozrieme!

Prečítajte si tiež: Prečítajte si tiež:Fičí recept: Pripomeňte si dovolenku v Taliansku týmito letnými cestovinami

 

 

Najčítanejšie na Fičí.sk

Ďalšie na Fičí.sk

Čo tak ešte jeden článok ?