Fičí recept: Pripomeňte si dovolenku v Taliansku týmito letnými cestovinami

Užite si vôňu Sicílie bez toho, aby ste vystrčili päty z domu.

Pasta alla Norma je sicílsky recept s baklažánom a paradajkami. Hovorí sa, že meno "alla Norma" pochádza od opery Vincenza Belliniho. Akokoľvek to v skutočnosti bolo,  tieto cestoviny sú  veľmi jednoduchý letný recept, ktorý si podľa chuti môžete upravovať, čo vám fantázia ráči. 

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Držte sa však jedného pravidla, a tým je na záver pridať slanú ricottu. Ak ju u nás nezoženiete, nahraďte ju akýmkoľvek čerstvým syrom. Ja originálny recept porušujem kaparami, ktoré nakrájam na polovičky a primiešam ich do omáčky. Ich kyslosť a výrazná chuť omáčku príjemne osvieži.

SkryťVypnúť reklamu

Suroviny

  • 1 baklažán
  • 250 - 300 g cestovín penne
  • malá hrsť kapár
  • 2 strúčiky cesnaku vcelku
  • konzerva pasírovaných lúpaných paradajok / 2-3 veľké mäsité paradajky zbavené šupky a jadierok, nakrájané na malé kocky 
  • olej
  • bazalka na ozdobu
  • slaná ricotta alebo čerstvý syr

Postup

1. Baklažán nakrájame na kocky alebo tenké polmesiačiky, osolíme a necháme vypotiť. Toto robíme, aby sa z baklažánu vyplavili toxíny. Po 20 minútach "potenia" baklažán opláchneme v cedníku. Medzitým uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. 

2. Vo veľkej panvici rozohrejeme veľké množstvo oleja a vsypeme osušené baklažány a vyprážame ich do zlatohneda. Pozor: Voda a horúci olej nie sú veľkí kamaráti, dbajte teda na poriadne osušenie baklažánu. Baklažány vyberieme na papierovú utierku a z panvice zlejeme prebytočný olej. 

SkryťVypnúť reklamu

3. Na zvyšnom oleji opražíme cesnak, strúčiky ponecháme vcelku a po 2 minútach ich vyberieme. Na takto ochutený olej vlejeme paradajkový pretlak a pridáme kapary. Necháme prevariť a dochutíme soľou a korením. 

4. Do omáčky vmiešame za 2 lyžice strúhaného syra, baklažán a uvarené cestoviny. Podávame ihneď posypané bazalkou a zvyškom syra. 

Ak sa s receptom podelíte na Instagrame, pridajte k nemu hashtag

#FiciRecept 

Radi si ho pozrieme!

Prečítajte si tiež: Fičí recept: Jednoduché tekvicové karí je perfektná letná večera Čítajte 

 

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu