Fičí recept: Pripravte si omeletu na španielsky spôsob

Prineste si domov kúsok Stredomoria.

Španielska tortilla sa typicky podáva ako tapas, čo sú malé chuťovky k vínu. Španieli vedia, čo robia, a jednoznačne vám tortilla vďaka hutným zemiakom a vajíčkam pomôže ľahšie stráviť alkohol aj v letných horúčavách. Rovnako však môže byť chutným obedom alebo večerou.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Prirovnať sa dá k omelete, surovín je v nej málo a  je nenáročná ako na prípravu, tak aj po stránke finančnej. Tortilla chutí dobre s jednoduchým šalátom, v bagetách, ale hlavne ako spomínaná chuťovka k vínu. 

Suroviny:

na panvicu s priemerom okolo 20 cm

SkryťVypnúť reklamu
  • 6 zemiakov
  • 6 vajec
  • ½ cibule
  • čerstvá bazalka na ozdobu
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • olivový olej

Postup

1. Cibuľu nakrájajte nadrobno. Zemiaky nakrájajte pozdĺžne na štvrtinky a následne priečne na tenké plátky. Medzitým na panvici rozohrejte olej a opražte na ňom cibuľu.

2. Pridajte nakrájané zemiaky a opekajte ich, kým nezmäknú. Zatiaľ rozmiešajte vajčka so soľou a korením. Keď sú zemiaky hotové, dajte ich dole zo sporáka a zmiešajte v miske spolu s vajíčkami.

3. Panvicu znovu postavte na sporák. Ak sa vám zdá, že je príliš suchá, pridajte ešte jeden glg  oleja a vajíčkovo-zemiakovú zmes vráťte na oheň.

4. Opekajte dozlatista z každej strany, zhruba 10 minút. Pri otáčaní si pomôžte tanierom. Podávajte ozdobené natrhanou čerstvou bazalkou.

SkryťVypnúť reklamu

Ak sa vám podarí instagramovo pekná tortilla, pridajte k nej hashtag

#FiciRecept 

Radi si ju pozrieme!

 

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu