Fičí recept: Pripravte si omeletu na španielsky spôsob

Fičí recept: Pripravte si omeletu na španielsky spôsob

Vydané 15.7.2016 o 13:57

Prineste si domov kúsok Stredomoria.

Španielska tortilla sa typicky podáva ako tapas, čo sú malé chuťovky k vínu. Španieli vedia, čo robia, a jednoznačne vám tortilla vďaka hutným zemiakom a vajíčkam pomôže ľahšie stráviť alkohol aj v letných horúčavách. Rovnako však môže byť chutným obedom alebo večerou.

Prirovnať sa dá k omelete, surovín je v nej málo a  je nenáročná ako na prípravu, tak aj po stránke finančnej. Tortilla chutí dobre s jednoduchým šalátom, v bagetách, ale hlavne ako spomínaná chuťovka k vínu. 

Suroviny:

na panvicu s priemerom okolo 20 cm

  • 6 zemiakov
  • 6 vajec
  • ½ cibule
  • čerstvá bazalka na ozdobu
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • olivový olej

Postup

1. Cibuľu nakrájajte nadrobno. Zemiaky nakrájajte pozdĺžne na štvrtinky a následne priečne na tenké plátky. Medzitým na panvici rozohrejte olej a opražte na ňom cibuľu.

2. Pridajte nakrájané zemiaky a opekajte ich, kým nezmäknú. Zatiaľ rozmiešajte vajčka so soľou a korením. Keď sú zemiaky hotové, dajte ich dole zo sporáka a zmiešajte v miske spolu s vajíčkami.

3. Panvicu znovu postavte na sporák. Ak sa vám zdá, že je príliš suchá, pridajte ešte jeden glg  oleja a vajíčkovo-zemiakovú zmes vráťte na oheň.

4. Opekajte dozlatista z každej strany, zhruba 10 minút. Pri otáčaní si pomôžte tanierom. Podávajte ozdobené natrhanou čerstvou bazalkou.

Ak sa vám podarí instagramovo pekná tortilla, pridajte k nej hashtag

#FiciRecept 

Radi si ju pozrieme!

 

Najčítanejšie na Fičí.sk

Ďalšie na Fičí.sk

Čo tak ešte jeden článok ?