Slovensko sa zaobíde aj bez moslimskej komunity. Takto by vyzeral rýdzo slovenský kebab

Premiér začal fantazírovať, tak som to rozvinul.

Náš milovaný pán premiér nedávno rozprával o tom, ako musíme zabrániť vzniku ucelenej moslimskej komunity na Slovensku. Predstava je to vskutku fascinujúca, tak som si to dovolil posunúť ďalej a teoretizovať o tom, ako by sa to odrazilo na najdôležitejšom importe z islamskej kultúry u nás, kebabe.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Keď začnú kebabárne vlastniť výhradne Slováci, tak sa to okamžite odrazí na surovinách, a teda aj na kvalite. Poďme si teda vymenovať nové kebaby, ktoré budú v ponuke v Prvom rýdzo slovenskom kebabe.

1. Kebab s bryndzou, slaninkou a jarnou cibuľkou

Samozrejme začneme povinnou klasikou. Bez bryndze nie je nič dostatočne slovenské. Okrem nej v placke dostanete aj lahodnú jarnú cibuľku a osmaženú slaninku.

SkryťVypnúť reklamu

Áno, bez moslimskej komunity už prasiatka nie sú tabu! Úžasné, nemyslíte?

2. Kebab s vyprážaným syrom a hranolkami

Opili ste sa už niekedy a dostali zrazu chuť na kebab a smažák zároveň? Určite nie ste sami. Preto sme sa rozhodli spojiť týchto odvekých rivalov a samozrejme sme nezabudli tatársky dresing.

3. Kebab s husacou paštétou a kyslou uhorkou

Lokša má ku kebabovej placke blízko. Preto by ste sa tejto možnosti nemali obávať, ale práve naopak, vítať ju s otvoreným náručím.

4. Kebab vepřo zelo

Viem, poviete si, že toto nie je kóšer. Bavíme sa predsa o slovenskom kebabe. V Prvom rýdzo slovenskom kebabe sme však presvedčení, že toto jedlo si rokmi vydobylo na našej kulinárskej scéne silnú pozíciu. Sami uvidíte, ako vás uchváti táto kombinácia starej školy v novom šate (placke).

SkryťVypnúť reklamu

5. Kebab s kuracím soté s ryžou

Keď sa povie tradičné slovenské jedlo, tak každý zadrie niečo s bryndzou. My sme ale presvedčení, že to vôbec nie je tak. V našej malebnej krajinke bolo vždy najväčším hitom kuracie sotéčko s ryžou. Asi sa to len bojíme priznať.

6. Kebab s údeným oštiepkom

Oštiepkom nikdy nič nepokazíš. To sa už naučil nie len Mekdonald, ale aj my. Preto ponúkame túto liptovskú špecialitu spojenú s istanbulskou tradíciou.

7. Zabíjačkový kebab

Doteraz nepredstaviteľné, no u nás sú aj nemožné veci realitou. Predstavujeme zabíjačkový kebab! Kúsky klobásky, jaternice a údeného bravčového v objatí kyslej kapusty, a to všetko v placke vo vašej ruke. Čas na pochybnosti pominul, toto je budúcnosť!

8. Kebab šniceľ

V tejto variácii sa snúbi slovanská láska k „lepeňáku“ a turecké gény, ktoré nás neustále ťahajú k plochému chlebu. A keďže arabský chlebík je tenší, zjete aj menej karbohydrátov a ste zdravší.

SkryťVypnúť reklamu

9. Kebab filé

Samozrejme, pre tých, ktorým je iné ako rybacie mäsko cudzie, tu máme alternatívu. Klasické filé z neidentifikovateľnej rybky v trojobale a k tomu kvalitná tatárska. V predvianočnej sezóne rybku identifikujeme ako kapra a pridáme aj trošku zemiakového šalátu.

10. Kebab a lá zemiaková placka

Zemiaková placka v kebabovej placke. Znie to absurdne? Možno áno, ale táto placková inception je presne to, čo vám celý život chýbalo. Vystúpte zo svojej komfortnej zóny a výsledok vás možno prekvapí.

 

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu