Ako prežiť v Mlynskej doline #7: Recenzujeme Palmyru

Kde sa najesť, keď ti príde výplata a už ti nechutí kuracina z jedálne.

Dosť bolo srandy, po hláškach z intrákov nasledujú seriózne recenzie gastropriestorov v Mlynskej doline. Začíname Palmyrou.

Prečítajte si tiež: Ako prežiť v Mlynskej doline #6: Hlášky z intrákov, ktoré povedal alebo počul úplne každý v Mlynskej

Palmyra sa nachádza takmer pri autobusovej zastávke. A keď sa tam prežerieš, máš celkom problém vyjsť kopec k svojmu intráku. Keby si náhodou nevedel, kde sa reštika nachádza, pouč sa z našej mapy:
 

smelo klikni na obrázok, aby sa zväčšilsmelo klikni na obrázok, aby sa zväčšil (zdroj: Marián Psár)

Priestory

Palmyra má po Kotolni zrejme druhú najvyššiu kapacitu na Mlynoch. Sadnúť si môžeš na vonkajšiu terasu, ktorú ale veľmi neodporúčame, lebo po stoloch často lezú mravce. Aj do tvojho piva. Bielkoviny nadovšetko, ale je to trošku fuj.

Vnútri sa nachádza časť pre fajčiarov aj nefajčiarov, tá pre nefajčiarov je väčšia. Jej výhodou aj nevýhodou zároveň je, že ti tam „prenajmú“ vodnú fajku. A aj keď ju v daný večer nefajčíš, cítiť ju po celej reštike a slabších jedincov z toho rozbolí hlava.

Ak ťa čaja oproti tebe nudí, na stene beží premietaná telka, najviac využívaná pri športových prenosoch. Hudbu púšťajú tiež, ale narozdiel od Mlynu alebo Kotolne pri nej dokážeš aj počuť vlastné slovo. Ak ťa naozaj nebaví počúvať to dievča, s ktorým večeriaš, môžete si zahrať kalčeto alebo automaty. Nie, ani my nechápeme, prečo tam už asi týždeň sú, a ani to nikdy chápať nebudeme.

Toalety sú v pohode, taký lepší zrekonštruovaný a čistý átriák. Večer sa ale môžu vyskytnúť zmeny a vtedy sa po zemi v kabínkach nachádza rozmočený toaleťák. Alebo upchatý pisoárik.

Personál

Čašníci sú fajn, obľúbiš si najmä týpka, čo sa stále usmieva a keď ješ, opýta sa, či „Chutí, v pohode?“

Čo na pitie?

V Palmyre v podstate čokoľvek. Káva, čaj, džúsy, tvrdý alkohol aj víno. Z piva čapujú Topvar, Šariš, Gambrinus, Kozel a pripravia ti aj čapovaného Radlera. Plzeň a Budvar si môžeš vychutnať z fľaše, rovnako ako nealkoholický Radegast.

Dali sme si: veľký čapovaný Radler (1,20 €) a veľký čapovaný Gambrinus (1,20 €)

Inak, občas čapujú nad čiarku!

Jedlo

V Palmyre nájdeš väčšinu z toho, čo ti v jedálňach za ISICové dotácie chýbalo. Majú arabské jedlá, cestoviny, pizzu, polievky, halušky, špíz, jahňacinu, falafel, a mnoho iných. Jedálny lístok nájdeš raz tam, raz sem.

Dali sme si:

Pizzu Prosciuto Funghi (5,80 €)

Penne s kuracím mäsom, smotanou, syrom a kukuricou (6,80 €)

Jedlo nám priniesli do 10 minút ako vždy, nikdy sme tu však neboli počas obedňajšej špičky, takže čas prípravy v tomto čase si hodnotiť netrúfame. Choďte skúsiť.

Pizza, akú si ešte nejedol

Na pizzu tu chodíme často, s okienkom Sole Grillu pri Samoške sa to nedá ani porovnať, čo ale vôbec nie je prekvapujúce. Pizzu z Palmyry hodnotíme ako jednu z najlepších v meste – cesto nie je ani tenké ani hrubé, nie je mastná a okraje (väčšinou) nie sú surové, ani spečené, ale akurát.

Cestoviny na dva dni

Cestoviny boli výborné. Uvarené tak, ako majú byť, chuť bola jemná, aj keď autorke v nich chýbal cesnak. Ale pokiaľ vieme, ani v nich nemal byť, takže mimo je autorka, nie Palmyra.

Kukurica nebola stará a scvrknutá, smotany bolo tak akurát. A kuracie mäso bolo pripečené jemne dohneda, presne tak, aby to chutilo. Parmezánu navrchu bolo dosť, a každý miluje parmezán.

Výhodou cestovín v Palmyre je, že porcia je veľká. Zaplatíš za ňu síce 7 eur, ale ak ju nedoješ, dáš si ich zabaliť a na druhý deň akoby si našiel. A môžeš si tam pridať aj cesnak, ak to takto cítiš od srdiečka ako autorka.

Life Hack: Ak si viackrát objednáš tieto cestoviny s kukuricou, asi na štvrtýkrát povie vašu objednávku ten zlatý čašník ešte skôr, ako si vôbec premyslíš, čo chceš. Lebo vie, lebo si zapamätal aj to dýško, čo si mu nechal.

Záver

Do Palmyry choď najmä vtedy, ak si chcete s niekým skutočne pokecať a nie prekrikovať sa spoza špinavého krčmového stola. Možno ťa bude na druhý deň bolieť hlava z vodnej fajky, ale určite to stojí za kulinársky zážitok z pizze, ktorú robia perfektne. Cigarety tu nekúpiš, ale fajčiť môžeš vonku a vo fajčiarskej časti vo vnútri. Majú super pivko, víno aj kuchyňu.

Otváracie hodiny: každý deň od 11:00 do 02:00

Nabudúce recenzujeme Lucku na Šturáku.

Ak chceš mať prehľad o každom článku z tohto seriálu, sleduj našu novú FB Page How to Mlynská dolina: 39 tipov na prežitie.

 

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Fičí.sk

Inzercia - Tlačové správy

  1. Štefánka by Pulitzer
  2. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  3. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  4. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny
  5. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  6. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  7. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  8. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  9. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime
  10. Stotisíc ľudí rozhodlo: Nadácia banky rozdelí štvrť milióna eur
  1. Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov
  2. Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?
  3. Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.
  4. Štefánka by Pulitzer
  5. Počuli ste už o integrovane pestovanej zelenine?
  6. Konferencia - EU support for research
  7. Slovensko má zasiahnuť robotizácia
  8. Viete, aké sú najlepšie možnosti sporenia pre mladých?
  9. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť
  10. Hitem jsou cyklopočítače Mio - pro zábavu i výkon
  1. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť 24 549
  2. Reportáž: Takto sa na Slovensku vyrábajú cestoviny 18 093
  3. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 8 415
  4. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 6 996
  5. Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť 6 585
  6. Čo sa stalo s mojimi úsporami v druhom pilieri? 5 298
  7. Štefánka by Pulitzer 5 233
  8. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 4 007
  9. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online 3 518
  10. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime 2 981