SME
Pondelok, 25. január, 2021 | Meniny má GejzaKrížovkyKrížovky

Ako prežiť v Mlynskej doline #5: Kam sa ísť najesť: Venza alebo Eat & Meet?

Sprievodca optimálnym minutím tvojich ISICových dotácií.

Zabudni na obedové menu v centre mesta za 4,99. V jedálňach na átriových domčekoch si dáš polievku, hlavné jedlo a malú kofolu za dve eurá a vďaka dotáciám na ISIC od štátu to môžeš otočiť dvakrát denne.

Aj keď niekedy sa ponuka zoštíhli na štyri druhy kuracích pŕs na prírodno, tri druhy soté a vyprážaný syr, stále sa tu dá dobre a lacno najesť.

Obe jedálne fungujú na rovnakom princípe – vezmeš tácku, príbor, polievku, hlavné jedlo a pri pokladni pípneš ISIC. Tete pokladníčke dáš hotovosť alebo si vopred nabi peniaze na ISIC a postupne sa ti bude strhávať.

Skryť Vypnúť reklamu

No Venza a Eat & Meet sú dôkazom toho, že keď dvaja robia to isté, nie je to to isté.

Aby si vedel, aké jedlá si každý deň môžeš dať, čekuj Facebooky oboch jedální: Venza tu a Eat&Meet tu. Každý deň dávajú na Facebook fotky všetkých jedál, ktoré varia.

Aby si vedel, ako do oboch jedální trafíš, pozri túto mapu:

Pre vyššie rozlíšenie klikni na obrázok Pre vyššie rozlíšenie klikni na obrázok (zdroj: Marián Psár)

Eat & Meet (Horná jedáleň)

Otváracie hodiny (radšej si ich ešte skontroluj na Facebooku jedálne):

Pondelok – Piatok: 07.00 – 20.30
Sobota – Nedeľa: 09.00 – 19.00

V čom je super:

  • je modernejšia ako Venza, dizajn jedálne je naozaj pekný a cítiš sa tam fajn, kým sa neprežerieš
  • narodeninová akcia: keď máš narodky a ideš sa najesť s kamošom, jedlo preňho je zdarma. Akciu 1+1 však nemusíš využiť len s kamošmi. Vždy poteší, ak vezmeš jedlo zadarmo človeku, ktorý je za tebou v rade. Lepšie, ako keby mala akcia prepadnúť, nie? Buďme k sebe milší.
  • počas celého dňa ti zapečú toasty, ak na nič z obedového menu nemáš chuť
  • terasu
  • často tam bývajú súťaže a za bloček z obeda môžeš vyhrať bicykel alebo tablet
  • večer robia po novom aj pizzu a cestoviny v Pizza&Pasta okienku, ktorého otváracie hodiny aktualizujú na Instagrame. Otvorené majú aj v noci, a aj keď nie úplne do rána, tvoj žalúdok po X pivách nič nepoteší viac.

V čom nie je až tak super:

  • je vyššie na kopci ako Venza, takže budeš musieť šliapať o trocha dlhšie. Ale zase po ceste späť k turniketom spáliš trocha viac kalórií!
  • po 20 minútach v jedálni tvoje oblečenie nasiakne arómou vyprážaného syra. V prepchatej tridsaťdevine tak presne vieš, kto bol práve na obede
  • nízke stoličky a k tomu neprimerane vysoké stoly
  • niekedy niekomu v lete prepne a zapáli si na terase

Venza (Dolná jedáleň)

Otváracie hodiny (radšej si ich ešte skontroluj na Facebooku jedálne):

Skryť Vypnúť reklamu

Pondelok Piatok: 7:00 – 20:30

V čom je super:

  • oproti Eatu je nižšie, takže do kopca budeš šliapať trocha menej
  • chlieb vo vajíčku, ku ktorému dávajú zeleninu, syr a kečup, je pre tvoj prechľastaný žalúdok to najlepšie
  • čaj z Venzy je neporovnateľne lepší ako ten z Eatu, ktorý sa len tvári ako čaj
  • čaj je naozaj horúci, čo je v zime výhoda, ale v lete....
  • jedlá vidíš aj na veľkoplošných obrazovách, v Eate sa musíš pozrieť rovno na tanier
  • omáčky nechutia stále rovnako, čo je oproti Eatu naozaj výhoda, keď už bývaš na Mlynoch päť rokov a začneš byť trocha náročnejší
  • každý deň má v ponuke aj vegánske jedlo
Prečítajte si tiež: Tamara dostala vegánske jedlo do jedálne v Mlynskej doline Čítajte 

V čom nie je až tak super:

  • v priestoroch Venzy si môžeš nostalgicky zaspomínať na socík, lebo v interiéri cítiť jeho štýlové pozostatky
  • nie je otvorená cez víkendy
  • ak prídeš v neskorších hodinách, minimálne polovicu jedál už mať nebudú. Napríklad vyprážaný karfiol stihneš len v čase obeda
  • k vyprážanému syru často nie sú v ponuke hranolky, budeš si musieť vystačiť s ryžou alebo zemiakmi
  • po 20 minútach v jedálni tvoje oblečenie nasiakne arómou vyprážaného syra. V prepchatej tridsaťdevine tak presne vieš, kto bol práve na obede

Vieme, že každý má iné chuťové bunky a nedá sa vyhovieť všetkým naraz, no tieto jedlá by si mal určite vyskúšať, keď budú v ponuke. Lebo sú mňam:

Eat: Kuracie stehno s medom a škoricou, boloňské špagety, perník so šľahačkou a brusnicovou polevou, znojemská roštenka

Skryť Vypnúť reklamu

Venza: Koložvárska kapusta, špagety s tuniakom a olivami, kačka s knedľou a kapustou, boršč, a vlastne všetky dezerty

LIFE-HACKY:

  • ak chodíš do jedálne pravidelne, nabi si ISIC a suma sa ti bude strhávať. Nebudeš musieť pri pokladni počítať mince a ušetríš tým čas nielen sebe, ale aj tomu nervóznemu týpkovi za tebou
  • vypýtaj si viac, dostaneš viac. Nemému stravníkovi ani vlastný kuchár nerozumie. Chceš viac výpeku, menej ryže, viac bryndze na halušky, dáždniček do Cuba Libre? Pýtaj si, väčšinou ti bude ústretovo a ešte aj s úsmevom vyhovené
  • buď slušný, aj tety za pokladňou a ujovia za pultom sú len ľudia. A navyše manipulujú s tvojím jedlom, takže by si si mal dávať záležať na svojom správaní o to viac
  • nestoj v rade na mäso, keď chceš palacinky, nehanbi sa "predbehnúť

Z cyklu životné pravdy obyvateľa Mlynskej Doliny: Ak bývaš na átriákoch, táto recenzia je pre teba úplne bezpredmetná, pretože aj tak budeš chodiť tam, kde to máš bližšie a kde je práve otvorené.

Skryť Vypnúť reklamu

Loading

...

Ak chceš o živote na Mlynoch vedieť viac, skús aj tieto články:

Vtípky, mémy a tajomstvá zo života v Mlynskej sleduj aj na facebookovej stránke Mlynská Dolina Memes.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na Fičí.sk

Inzercia - Tlačové správy

  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  4. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  5. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  6. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  7. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  8. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  9. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  10. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  1. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  2. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  3. Operatívny lízing zmierni dopady krízy na váš biznis
  4. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  5. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  6. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  7. Hygge ako životný štýl
  8. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  9. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  10. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 41 362
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 40 342
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 14 051
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 9 354
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 912
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 844
  7. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 296
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 172
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 034
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 913
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Jedlo

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Ako prežiť v Mlynskej doline
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Zľava: Jozef Brhel, Milan Fiľo, Jaroslav Haščák a Juraj Široký.

Skupina najbohatších Slovákov má vyššie ambície ako kaviareň či reštauráciu.

17 h

Prvá vlna ich minula, druhá udrela horšie.

6 h

Nemocnica nikdy nezažila toľko úmrtí.

22. jan