Fičí logo Fičí
Nedeľa, 19. január, 2020 | Meniny má Drahomíra, Mário

Ako prežiť v Mlynskej doline #5: Kam sa ísť najesť: Venza alebo Eat & Meet?

Sprievodca optimálnym minutím tvojich ISICových dotácií.

Zabudni na obedové menu v centre mesta za 4,99. V jedálňach na átriových domčekoch si dáš polievku, hlavné jedlo a malú kofolu za dve eurá a vďaka dotáciám na ISIC od štátu to môžeš otočiť dvakrát denne.

Aj keď niekedy sa ponuka zoštíhli na štyri druhy kuracích pŕs na prírodno, tri druhy soté a vyprážaný syr, stále sa tu dá dobre a lacno najesť.

Obe jedálne fungujú na rovnakom princípe – vezmeš tácku, príbor, polievku, hlavné jedlo a pri pokladni pípneš ISIC. Tete pokladníčke dáš hotovosť alebo si vopred nabi peniaze na ISIC a postupne sa ti bude strhávať.

Článok pokračuje pod video reklamou

No Venza a Eat & Meet sú dôkazom toho, že keď dvaja robia to isté, nie je to to isté.

Aby si vedel, aké jedlá si každý deň môžeš dať, čekuj Facebooky oboch jedální: Venza tu a Eat&Meet tu. Každý deň dávajú na Facebook fotky všetkých jedál, ktoré varia.

Aby si vedel, ako do oboch jedální trafíš, pozri túto mapu:

Pre vyššie rozlíšenie klikni na obrázok Pre vyššie rozlíšenie klikni na obrázok (zdroj: Marián Psár)

Eat & Meet (Horná jedáleň)

Otváracie hodiny (radšej si ich ešte skontroluj na Facebooku jedálne):

Pondelok – Piatok: 07.00 – 20.30
Sobota – Nedeľa: 09.00 – 19.00

V čom je super:

  • je modernejšia ako Venza, dizajn jedálne je naozaj pekný a cítiš sa tam fajn, kým sa neprežerieš
  • narodeninová akcia: keď máš narodky a ideš sa najesť s kamošom, jedlo preňho je zdarma. Akciu 1+1 však nemusíš využiť len s kamošmi. Vždy poteší, ak vezmeš jedlo zadarmo človeku, ktorý je za tebou v rade. Lepšie, ako keby mala akcia prepadnúť, nie? Buďme k sebe milší.
  • počas celého dňa ti zapečú toasty, ak na nič z obedového menu nemáš chuť
  • terasu
  • často tam bývajú súťaže a za bloček z obeda môžeš vyhrať bicykel alebo tablet
  • večer robia po novom aj pizzu a cestoviny v Pizza&Pasta okienku, ktorého otváracie hodiny aktualizujú na Instagrame. Otvorené majú aj v noci, a aj keď nie úplne do rána, tvoj žalúdok po X pivách nič nepoteší viac.

V čom nie je až tak super:

  • je vyššie na kopci ako Venza, takže budeš musieť šliapať o trocha dlhšie. Ale zase po ceste späť k turniketom spáliš trocha viac kalórií!
  • po 20 minútach v jedálni tvoje oblečenie nasiakne arómou vyprážaného syra. V prepchatej tridsaťdevine tak presne vieš, kto bol práve na obede
  • nízke stoličky a k tomu neprimerane vysoké stoly
  • niekedy niekomu v lete prepne a zapáli si na terase

Venza (Dolná jedáleň)

Otváracie hodiny (radšej si ich ešte skontroluj na Facebooku jedálne):

Pondelok Piatok: 7:00 – 20:30

V čom je super:

  • oproti Eatu je nižšie, takže do kopca budeš šliapať trocha menej
  • chlieb vo vajíčku, ku ktorému dávajú zeleninu, syr a kečup, je pre tvoj prechľastaný žalúdok to najlepšie
  • čaj z Venzy je neporovnateľne lepší ako ten z Eatu, ktorý sa len tvári ako čaj
  • čaj je naozaj horúci, čo je v zime výhoda, ale v lete....
  • jedlá vidíš aj na veľkoplošných obrazovách, v Eate sa musíš pozrieť rovno na tanier
  • omáčky nechutia stále rovnako, čo je oproti Eatu naozaj výhoda, keď už bývaš na Mlynoch päť rokov a začneš byť trocha náročnejší
  • každý deň má v ponuke aj vegánske jedlo
Prečítajte si tiež: Tamara dostala vegánske jedlo do jedálne v Mlynskej doline Čítajte 

V čom nie je až tak super:

  • v priestoroch Venzy si môžeš nostalgicky zaspomínať na socík, lebo v interiéri cítiť jeho štýlové pozostatky
  • nie je otvorená cez víkendy
  • ak prídeš v neskorších hodinách, minimálne polovicu jedál už mať nebudú. Napríklad vyprážaný karfiol stihneš len v čase obeda
  • k vyprážanému syru často nie sú v ponuke hranolky, budeš si musieť vystačiť s ryžou alebo zemiakmi
  • po 20 minútach v jedálni tvoje oblečenie nasiakne arómou vyprážaného syra. V prepchatej tridsaťdevine tak presne vieš, kto bol práve na obede

Vieme, že každý má iné chuťové bunky a nedá sa vyhovieť všetkým naraz, no tieto jedlá by si mal určite vyskúšať, keď budú v ponuke. Lebo sú mňam:

Eat: Kuracie stehno s medom a škoricou, boloňské špagety, perník so šľahačkou a brusnicovou polevou, znojemská roštenka

Venza: Koložvárska kapusta, špagety s tuniakom a olivami, kačka s knedľou a kapustou, boršč, a vlastne všetky dezerty

LIFE-HACKY:

  • ak chodíš do jedálne pravidelne, nabi si ISIC a suma sa ti bude strhávať. Nebudeš musieť pri pokladni počítať mince a ušetríš tým čas nielen sebe, ale aj tomu nervóznemu týpkovi za tebou
  • vypýtaj si viac, dostaneš viac. Nemému stravníkovi ani vlastný kuchár nerozumie. Chceš viac výpeku, menej ryže, viac bryndze na halušky, dáždniček do Cuba Libre? Pýtaj si, väčšinou ti bude ústretovo a ešte aj s úsmevom vyhovené
  • buď slušný, aj tety za pokladňou a ujovia za pultom sú len ľudia. A navyše manipulujú s tvojím jedlom, takže by si si mal dávať záležať na svojom správaní o to viac
  • nestoj v rade na mäso, keď chceš palacinky, nehanbi sa "predbehnúť

Z cyklu životné pravdy obyvateľa Mlynskej Doliny: Ak bývaš na átriákoch, táto recenzia je pre teba úplne bezpredmetná, pretože aj tak budeš chodiť tam, kde to máš bližšie a kde je práve otvorené.

Loading

...

Ak chceš o živote na Mlynoch vedieť viac, skús aj tieto články:

Vtípky, mémy a tajomstvá zo života v Mlynskej sleduj aj na facebookovej stránke Mlynská Dolina Memes.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Fičí.sk

Inzercia - Tlačové správy

  1. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  2. Na otočku či pár dní. Tieto výlety za hranice zvládnete hocikedy
  3. Ako budeme jesť v roku 2020? Letí výstrednosť aj ekológia
  4. First moment Turecko: Deväť hotelov len pre dospelých
  5. Prichádza nová doba: firmy, ktoré riešia spoločenské problémy
  6. Viete, prečo sú dôležité ekologické predajne?
  7. Slovenský magazín čítajú v 83 krajinách sveta. Viete, o čom je?
  8. Takto by ste sa mali správať v horách, radí horský záchranár
  9. Nové VIVO! Bratislava žne úspechy
  10. Tipy od sprievodkyne: Magický Marakéš vás očarí svojimi vôňami
  1. V košickom Kauflande pribudol nový McDonald´s
  2. Duálna akadémia: Na strednej škole sa vzdelávajú, aj zarábajú
  3. SEAT získal titul Company of the Year na CES 2020
  4. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  5. Česko-Slovenský ples sa blíži, v predaji sú posledné vstupenky
  6. Nezabudnite na svoju povinnosť do konca januára 2020!
  7. Na otočku či pár dní. Tieto výlety za hranice zvládnete hocikedy
  8. myhive Polus Towers menia meno na myhive Vajnorská
  9. Ako budeme jesť v roku 2020? Letí výstrednosť aj ekológia
  10. Ako na nový rok… Za toto rozhodne neplaťte!
  1. First moment Turecko: Deväť hotelov len pre dospelých 14 589
  2. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny 11 872
  3. Slovenský magazín čítajú v 83 krajinách sveta. Viete, o čom je? 11 046
  4. Takto by ste sa mali správať v horách, radí horský záchranár 10 254
  5. Tipy od sprievodkyne: Magický Marakéš vás očarí svojimi vôňami 8 905
  6. Miesta na Slovensku, o ktorých ste možno nevedeli 8 386
  7. Obraz, ktorý chceli komunisti do každého bytu, ide na kreditky 8 202
  8. Vydávajú tých, ktorých sa iní báli. Vydavateľstvo Absynt 8 051
  9. Keď okolo neho kráčali, vždy spal. Čo prežívajú zachránení 7 757
  10. Ako na nový rok… Za toto rozhodne neplaťte! 7 177

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Ako prežiť v Mlynskej doline

Hlavné správy zo Sme.sk

CYNICKÁ OBLUDA

Kotlebovci hľadajú odborníkov

Z kandidátky ĽSNS je zrejmé, že je to v prvom rade strana primitívnych bitkárov. Ale čo ak budú potrebovať odborníkov?

AUTORSKÁ STRANA PETRA SCHUTZA

Mandaríni kľakli a klepetá pre Dobroša (týždeň podľa Schutza)

Ako sa dačo ako Trnka mohlo stať generálom na prokuratúre?

Dobroslava Trnku po celodennom výsluchu odvádzajú z pobočky NAKA v Nitre.
KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

Trnka je symptóm zrúteného štátu

Štát chce zakryť, že implodoval na súčiastky.

Peter Schutz.

Emigroval a štyridsať rokov písal básne v anglických blázincoch

Ako mladícky elegán ohuroval devy, v exile hádzali jeho verše do koša.

Básne písal až do posledných chvíľ života, aj pár hodín pred smrťou.