Ako prežiť v Mlynskej doline #5: Kam sa ísť najesť: Venza alebo Eat & Meet?

Sprievodca optimálnym minutím tvojich ISICových dotácií.

Zabudni na obedové menu v centre mesta za 4,99. V jedálňach na átriových domčekoch si dáš polievku, hlavné jedlo a malú kofolu za dve eurá a vďaka dotáciám na ISIC od štátu to môžeš otočiť dvakrát denne.

Aj keď niekedy sa ponuka zoštíhli na štyri druhy kuracích pŕs na prírodno, tri druhy soté a vyprážaný syr, stále sa tu dá dobre a lacno najesť.

Obe jedálne fungujú na rovnakom princípe – vezmeš tácku, príbor, polievku, hlavné jedlo a pri pokladni pípneš ISIC. Tete pokladníčke dáš hotovosť alebo si vopred nabi peniaze na ISIC a postupne sa ti bude strhávať.

Článok pokračuje pod video reklamou

No Venza a Eat & Meet sú dôkazom toho, že keď dvaja robia to isté, nie je to to isté.

Aby si vedel, aké jedlá si každý deň môžeš dať, čekuj Facebooky oboch jedální: Venza tu a Eat&Meet tu. Každý deň dávajú na Facebook fotky všetkých jedál, ktoré varia.

Aby si vedel, ako do oboch jedální trafíš, pozri túto mapu:

Pre vyššie rozlíšenie klikni na obrázokPre vyššie rozlíšenie klikni na obrázok (zdroj: Marián Psár)

Eat & Meet (Horná jedáleň)

Otváracie hodiny (radšej si ich ešte skontroluj na Facebooku jedálne):

Pondelok – Piatok: 07.00 – 20.30
Sobota – Nedeľa: 09.00 – 19.00

V čom je super:

  • je modernejšia ako Venza, dizajn jedálne je naozaj pekný a cítiš sa tam fajn, kým sa neprežerieš
  • narodeninová akcia: keď máš narodky a ideš sa najesť s kamošom, jedlo preňho je zdarma. Akciu 1+1 však nemusíš využiť len s kamošmi. Vždy poteší, ak vezmeš jedlo zadarmo človeku, ktorý je za tebou v rade. Lepšie, ako keby mala akcia prepadnúť, nie? Buďme k sebe milší.
  • počas celého dňa ti zapečú toasty, ak na nič z obedového menu nemáš chuť
  • terasu
  • často tam bývajú súťaže a za bloček z obeda môžeš vyhrať bicykel alebo tablet
  • večer robia po novom aj pizzu a cestoviny v Pizza&Pasta okienku, ktorého otváracie hodiny aktualizujú na Instagrame. Otvorené majú aj v noci, a aj keď nie úplne do rána, tvoj žalúdok po X pivách nič nepoteší viac.

V čom nie je až tak super:

  • je vyššie na kopci ako Venza, takže budeš musieť šliapať o trocha dlhšie. Ale zase po ceste späť k turniketom spáliš trocha viac kalórií!
  • tatárska omáčka k syru a hranolkám nie je free ako vo Venze, musíš si ju samostatne dokúpiť za 30 centov
  • po 20 minútach v jedálni tvoje oblečenie nasiakne arómou vyprážaného syra. V prepchatej tridsaťdevine tak presne vieš, kto bol práve na obede
  • nízke stoličky a k tomu neprimerane vysoké stoly
  • niekedy niekomu v lete prepne a zapáli si na terase

Venza (Dolná jedáleň)

Otváracie hodiny (radšej si ich ešte skontroluj na Facebooku jedálne):

Pondelok Piatok: 7:00 – 20:30

V čom je super:

  • oproti Eatu je nižšie, takže do kopca budeš šliapať trocha menej
  • tatárska omáčka k syru je zadarmo, nedoplácaš ju samostatne
  • chlieb vo vajíčku, ku ktorému dávajú zeleninu, syr a kečup, je pre tvoj prechľastaný žalúdok to najlepšie
  • čaj z Venzy je neporovnateľne lepší ako ten z Eatu, ktorý sa len tvári ako čaj
  • čaj je naozaj horúci, čo je v zime výhoda, ale v lete....
  • jedlá vidíš aj na veľkoplošných obrazovách, v Eate sa musíš pozrieť rovno na tanier
  • omáčky nechutia stále rovnako, čo je oproti Eatu naozaj výhoda, keď už bývaš na Mlynoch päť rokov a začneš byť trocha náročnejší

V čom nie je až tak super:

  • v priestoroch Venzy si môžeš nostalgicky zaspomínať na socík, lebo v interiéri cítiť jeho štýlové pozostatky
  • nie je otvorená cez víkendy
  • ak prídeš v neskorších hodinách, minimálne polovicu jedál už mať nebudú. Napríklad vyprážaný karfiol stihneš len v čase obeda
  • k vyprážanému syru často nie sú v ponuke hranolky, budeš si musieť vystačiť s ryžou alebo zemiakmi
  • po 20 minútach v jedálni tvoje oblečenie nasiakne arómou vyprážaného syra. V prepchatej tridsaťdevine tak presne vieš, kto bol práve na obede

Vieme, že každý má iné chuťové bunky a nedá sa vyhovieť všetkým naraz, no tieto jedlá by si mal určite vyskúšať, keď budú v ponuke. Lebo sú mňam:

Eat: Kuracie stehno s medom a škoricou, boloňské špagety, perník so šľahačkou a brusnicovou polevou, znojemská roštenka

Venza: Koložvárska kapusta, špagety s tuniakom a olivami, kačka s knedľou a kapustou, boršč, a vlastne všetky dezerty

LIFE-HACKY:

  • ak chodíš do jedálne pravidelne, nabi si ISIC a suma sa ti bude strhávať. Nebudeš musieť pri pokladni počítať mince a ušetríš tým čas nielen sebe, ale aj tomu nervóznemu týpkovi za tebou
  • vypýtaj si viac, dostaneš viac. Nemému stravníkovi ani vlastný kuchár nerozumie. Chceš viac výpeku, menej ryže, viac bryndze na halušky, dáždniček do Cuba Libre? Pýtaj si, väčšinou ti bude ústretovo a ešte aj s úsmevom vyhovené
  • buď slušný, aj tety za pokladňou a ujovia za pultom sú len ľudia. A navyše manipulujú s tvojím jedlom, takže by si si mal dávať záležať na svojom správaní o to viac
  • nestoj v rade na mäso, keď chceš palacinky, nehanbi sa "predbehnúť

Z cyklu životné pravdy obyvateľa Mlynskej Doliny: Ak bývaš na átriákoch, táto recenzia je pre teba úplne bezpredmetná, pretože aj tak budeš chodiť tam, kde to máš bližšie a kde je práve otvorené.

Loading

...

Ak chceš o živote na Mlynoch vedieť viac, skús aj tieto články:

Vtípky, mémy a tajomstvá zo života v Mlynskej sleduj aj na facebookovej stránke Mlynská Dolina Memes.

Najčítanejšie na Fičí.sk

Inzercia - Tlačové správy

  1. Hovoriaci prekladač reči do vrecka Langie - až 52 jazykov!
  2. Najužitočnejšia appka
  3. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách
  4. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej
  5. V O2 to s dátami poriadne prehnali
  6. Zužitkovaním biologického odpadu šetríme prírodu aj náklady
  7. Vozidlá Kia ekologickej budúcnosti
  8. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  9. Nasledujúci týždeň budeme cestovať za polovicu
  10. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur
  1. Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC
  2. Cestárske kariérne dni 2018 na SvF
  3. Najužitočnejšia appka
  4. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách
  5. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej
  6. Otvorenie akademického roka 2018/2019 na EU v Bratislave
  7. V O2 to s dátami poriadne prehnali
  8. Zužitkovaním biologického odpadu šetríme prírodu aj náklady
  9. Vozidlá Kia ekologickej budúcnosti
  10. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  1. Do boja s plastovým odpadom na Slovensku vstúpil prvý reťazec 28 820
  2. Najužitočnejšia appka 13 147
  3. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur 12 639
  4. V O2 to s dátami poriadne prehnali 8 833
  5. Čerstvosť je o správnom skladovaní. Reportáž zo skladu Kauflandu 7 902
  6. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 6 928
  7. Nasledujúci týždeň budeme cestovať za polovicu 6 437
  8. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 4 525
  9. Osem dovolenkových destinácii, kde leto ešte nekončí 3 458
  10. Zmenky a dlhopisy s fixným výnosom 5 – 6,6 % p.a. 2 637

Téma: Ako prežiť v Mlynskej doline


Článok je zaradený aj do ďalších tém Jedlo

Neprehliadnite tiež

Mémcyklopédia: Ako vznikli vtipy o Sulíkovi a Exceli?

Advent? To je nejaká funkcia v Exceli?

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁRE

Trápenie Roberta Fica, alebo ako získať čo najviac

Na kandidáta Smeru netrpezlivo čaká aj Andrej Danko.

SVET

Za zostrelenie lietadla viní Rusko Izrael. Čo bude ďalej

Prinášame scenáre vývoja v Sýrii.