Ako prežiť v Mlynskej doline #5: Kam sa najesť: Venza alebo Eat & Meet?

Ako prežiť v Mlynskej doline #5: Kam sa najesť: Venza alebo Eat & Meet?

Vydané 18.9.2015 o 11:55

Sprievodca optimálnym minutím tvojich ISICových dotácií.

Už vieš ako sa ubytovať a za ktorý intrák si chceš s niekým vymeniť ten svoj. Dnes si posvietime na to, v ktorej jedálni sa dá lepšie najesť.

Prečítajte si tiež: Prečítajte si tiež:Ako prežiť v Mlynskej doline #4: Ako sa býva na Manželákoch a Mladosti

Zabudni na obedové menu v centre mesta za 4,99. V jedálňach na átriových domčekoch si dáš polievku, hlavné jedlo a malú kofolu za 2 eurá a vďaka dotáciám na ISIC od štátu to môžeš otočiť dvakrát denne. Aj keď niekedy sa ponuka zoštíhli na 4 druhy kuracích pŕs na prírodno, 3 druhy soté a vyprážaný syr, stále sa tu dá dobre a lacno najesť.

Obe jedálne fungujú na rovnakom princípe – vezmeš tácku, príbor,polievku, hlavné jedlo a pri pokladni pípneš ISIC. Tete pokladníčke dáš hotovosť alebo si vopred nabi peniaze na ISIC a postupne sa ti bude strhávať.

Avšak Venza a Eat & Meet sú dôkazom toho, že keď dvaja robia to isté, nie je to to isté.

Aby si vedel, aké jedlá si každý deň môžeš dať, čekuj Facebooky oboch jedální: Venza tu a Eat&Meet tu. Aby si vedel, ako do oboch jedální trafíš, čekuj túto mapu:

Pre vyššie rozlíšenie klikni na obrázokPre vyššie rozlíšenie klikni na obrázok (zdroj: Marián Psár)

Eat & Meet (Horná jedáleň)

Otváracie hodiny:

Pondelok  Piatok: 07:00   19:30

Víkend: 09:00 19:00

V čom je super:

- je modernejší ako Venza, dizajn jedálne je naozaj pekný a cítiš sa tam fajn, kým sa neprežerieš

- narodeninová akcia: keď máš narodky a ideš sa najesť s kamošom, jedlo preňho je zdarma. 1+1 akciu však nemusíš využiť len s kamošmi. Vždy poteší, ak vezmeš jedlo zadarmo človeku, ktorý je za tebou v rade. Lepšie ako keby mala akcia prepadnúť, nie? Buďme k sebe milší.

- počas celého dňa ti zapečú toasty, ak na nič z obedového menu nemáš chuť

- má terasu

- často tam bývajú súťaže a za bloček z obeda môžeš vyhrať bicykel alebo tablet

V čom nie je až tak super:

- je vyššie na kopci ako Venza, takže budeš musieť šliapať o trocha dlhšie. Ale zase po ceste späť k turniketom spáliš trocha viac kalórií!

- tatárska omáčka k syru a hranolkám nie je free ako vo Venze, musíš si ju samostatne dokúpiť za 30 centov

- po 20 minútach v jedálni sa tvoje oblečenie zmení na arómou presiaknutý vyprážaný syr. V prepchatej tridsaťdevine tak presne vieš, kto bol práve na obede

- nízke stoličky a k tomu neprimerane vysoké stoly

- niekedy niekomu v lete prepne a zapáli si na terase

Venza (Dolná jedáleň)

Otváracie hodiny:

Pondelok Piatok:

Raňajky: 07:00 10:20

Obed: 10:30 20:30

V čom je super:

- v priestoroch Venzy si môžeš nostalgicky zaspomínať na socík, lebo v interiéri cítiť jeho štýlové pozostatky

- oproti Eatu je nižšie, takže do kopca budeš šliapať trocha menej

- tatárska omáčka k syru je zadarmo, nedoplácaš ju samostatne

- chlieb vo vajíčku, ku ktorému dávajú zeleninu, syr a kečup, je pre tvoj prechľastaný žalúdok to najlepšie

- čaj z Venzy je neporovnateľne lepší ako ten z Eatu, ktorý sa len tvári ako čaj

- čaj je naozaj horúci, čo je v zime výhoda, ale v lete....

- dávajú o jeden kopček viac ryže ako v Eate (4)

Pozri sa, ako hladným študentom zarapoval vo Venze Vec:

V čom nie je až tak super:

- nie je otvorená cez víkendy

 na pultoch chýbajú ceduľky s názvom jedla a pýtať si musíš od kuchára/kuchárky, čo všetko značne spomaľuje

- pri niektorých jedlách chýbajú omáčky. A suchú ryžu s kúskom kuraciny jesť nechceš, nie?

- ak prídeš v neskorších hodinách, minimálne polovicu jedál už mať nebudú. Napríklad vyprážaný karfiol stihneš len v čase obeda

- k vyprážanému syru často nie sú v ponuke hranolky, budeš si musieť vystačiť s ryžou alebo zemiakmi

- po 20 minútach v jedálni sa tvoje oblečenie zmení na arómou presiaknutý vyprážaný syr. V prepchatej tridsaťdevine tak presne vieš, kto bol práve na obed.

Vieme, že každý má iné chuťové bunky a nedá sa vyhovieť všetkým naraz, no tieto jedlá by si mal určite vyskúšať, keď budú v ponuke. Lebo sú mňam:

Eat – Kuracie stehno s medom a škoricou, boloňské špagety, perník so šľahačkou a brusnicovou polevou, znojemská roštenka

Venza – Koložvárska kapusta, špagety s tuniakom a olivami, kačka s knedľou a kapustou, boršč

LIFE-HACKY:

- ak chodíš do jedálne pravidelne, nabi si ISIC a suma sa ti bude strhávať. Nebudeš musieť pri pokladni počítať mince a ušetríš tým čas nielen sebe, ale aj tomu nervóznemu týpkovi za tebou

- vypýtaj si viac, dostaneš viac. Nemému stravníkovi ani vlastný kuchár nerozumie. Chceš viac výpeku, menej ryže, viac bryndze na halušky, dáždniček do Cuba Libre? Pýtaj si, väčšinou ti bude ústretovo a ešte aj s úsmevom vyhovené

- buď slušný, aj tety za pokladňou a ujovia za pultom sú len ľudia. A navyše manipulujú s tvojím jedlom, takže by si si mal dávať záležať na svojom správaní o to viac

- nestoj v rade na mäso, keď chceš palacinky, nehanbi sa "predbehnúť"

Z cyklu životné pravdy obyvateľa Mlynskej Doliny: Ak bývaš na átriákoch, táto recenzia je pre teba úplne bezpredmetná, pretože aj tak budeš chodiť tam, kde to máš bližšie a kde je práve otvorené.

Ak chceš mať prehľad o každom článku z tohto seriálu, sleduj našu novú FB Page How to Mlynská dolina: 39 tipov na prežitie.

 

Najčítanejšie na Fičí.sk

Ďalšie na Fičí.sk

Čo tak ešte jeden článok ?