Prekvapenia zo slovenských reštaurácií: Nikdy neviete, čo si naozaj objednávate

Prekvapenia zo slovenských reštaurácií: Nikdy neviete, čo si naozaj objednávate

Vydané 5.5.2015 o 11:00

Niekedy je rozdiel medzi oficiálnou a skutočnou podobou jedla naozaj zásadný.

Na facebookovej stránke Tabuľa hanby Slováci ukazujú, aký je rozdiel medzi jedlom v jedálnom lístku a jeho skutočnou podobou.

1. Gazdovská pizza

Podobá sa? Nepodobá?

2. Grilované tofu na čerstvej zelenine

Postup: nakrájaš uhorku, vybalíš údené tofu, nakrájaš, dáš do misky a honosne pomenuješ.

3. Pizza

Pravdepodobne vajíčková s kartónom.

4. Bezmenný pokrm

Je jedno, čo to je, no má to byť tradičná porcia. Dá sa z toho najesť?

5. Gnocchi s vanilkovým krémom

Lebo dukátové buchtičky sú už priveľký mainstream.

6. Gnochci za 3,30 eura

Zaplatíte 3,30, zjete, čo vám do polystyrénu zabalili a môžete si ešte niekam zbehnúť pre bagetu.

7. Lososová bageta

… Ktorá okolo lososa ani nepreplávala. Teda okolo toho ozajstného.

8. Zeleninový šalát z kuracím mäsom

Do menu napíšeme veľkým “ZELENINOVÝ ŠALÁT” a malým “s kuracím” mäsom. Podávame kuracie prsia so zeleninovým obložením.

9. Fitness šalát

Alebo liter balzamika s plávajúcou zeleninou.

10. Tortellini s omáčkou "Quattro Formaggi"

S omáčkou sa trápiť netreba, stačí kúpiť štyri rôzne syry a položiť ich na tortellini. Samozrejme posypať sušeným petržlenom pre efekt.

 

Najčítanejšie na Fičí.sk

Ďalšie na Fičí.sk

Čo tak ešte jeden článok ?