Horúca čokoláda s červeným vínom je vraj nápoj tento zimy. Ochutnajte tiež tento internetový hit

Internet šalie za týmto receptom.

Keď sa spoja dve skvelé veci, musí z nich vzniknúť ešte lepšia, správne? Asi takáto bola logika za vznikom nápoja, ktorý v poslednom čase vyskakuje z každého rohu na Pintereste a je z neho nadšené množstvo ľudí. O recepte písali aj The New York Times.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Loading

...

Niekoho totiž napadlo do horúcej čokolády pridať červené víno.

Tým niekým bola konkrétne food blogerka Kylie Mitchell z Houstonu, ktorá ešte v roku 2014 na svojom blogu Imma Eat That uverejnila (podľa všetkého pôvodný) recept.

Chcela nejakým spôsobom pridať alkohol do horúcej čokolády, ale neznáša vaječný likér. Napadlo jej, že čokoládu bežne jedávame k vínu, tak tieto dve ingrediencie spojila do nápoja.

SkryťVypnúť reklamu

Loading

...

Kylie recept vytvorila v časoch, keď sa dostávala z poruchy príjmu potravy, ako sa priznala pre Food52. Počas choroby v svojej hlave rozdelila jedlo na dobré a zlé. Pri zotavovaní sa pomaly začala učiť jesť aj tie "zlé" potraviny a zistila, že jej to vlastne mentálne pomáha.

Okrem toho začala milovať červené víno. Horúcu čokoládu s ním si však robí vraj len raz ročne počas sviatkov.

Hoci recept uverejnila už pred dvoma rokmi, až v roku 2016 sa stal extrémne populárnym, masívne o ňom začali písať mnohé portály a zaplavil aj sociálne siete.

Loading

...

Ako si to pripraviť?

Potrebujete:

  • 1 a pol šálky mlieka
  • 1 šálku červeného vína
  • 1/3 šálky kúskov horkej čokolády

Postup:

Čokoládu za stáleho miešania rozpustíte v mlieku. Prilejete červené víno a nápoj ešte zohrejete. Nalejete do pohárov a ak chcete, pridajte ešte šľahačku.

SkryťVypnúť reklamu

Loading

...

My sme tento nápoj vyskúšali tiež.

Nebola to zrejme tá najúžasnejšia vec pod slnkom, ale chutila celkom dobre. Nedalo by sa toho však vypiť príliš veľa, keďže takáto horúca čokoláda je dosť sladká a vďaka ingredienciám pomerne "ťažká".

Ak ochutnáte aj vy, dajte nám vedieť o svojich dojmoch.

Loading

...

Loading

...

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu