Když si manža začvachtá: Toto sú najpekelnejšie recepty z českého Mimibazaru

Dobré počvachtání!

Mimibazar je stránka, ktorá sa prezentuje ako "rodinný inzertný server". Má slovenskú aj českú verziu, tá česká má však osobité čaro. Okrem bazárovej funkcie je aj nekonečnou studnicou skutočne zlých receptov.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Recepty z Mimibazaru spoznáte podľa týchto znakov:

  • Základné požiadavky: Je dôležité, aby jedlo bolo lacné, bolo ho veľa, a aby bolo rýchlo hotové.
  • Šialený názov: Často by ste si pod ním predstavili úplne iné jedlo, prípadne by ste si pod ním nič jedlé nepredstavili.
  • Kvalita fotografií: Čím horšie, tým lepšie. Fotky sú robené zásadne s bleskom.
  • Jazyk: Okrem toho, že sa v nich používa množstvo výkričníkov, veľkých písmen, bodiek a primálo alebo priveľa medzier, nájdete v nich aj vymyslené slová. Zoznámite sa napríklad s výrazmi ako manža, mňamózní, delikasní alebo čvachtat. Rovnaké výrazy sa objavujú aj v komentároch, v ktorých nesmú chýbať pohyblivé smajlíky.
  • Ingrediencie: Častými prísadami v týchto receptoch sú rôzne dochucovadlá, hlavne bujóny, vegeta či kečup. Čo sa týka mäsa, veľmi obľúbené sú salámy, párky a špekačky. Prísady sú zameniteľné a na ich množstve často nezáleží.

Zostavili sme rebríček 10 najhorších receptov, ktoré sme na stránke Mimibazar našli.

10. Lyžica karí v utopená v kečupe je v Česku synonymom indických chutí.

9. Tento recept sa vám zíde najmä, ak vám niekto ukradol králiky. Výkričníky mu dodávajú chuť!!

8. Tento recept má s marcipánom spoločného len málo a okolo mandlí ani nešiel. Za zmienku stojí aj jeho zaujímavá štruktúra.

7. Keby sme mali Arabelin čarovný prsteň, priali by sme si, aby nikomu nikdy nenapadlo vyprážať mäkkú salámu.

6. Rajská omajda a.k.a. nočná mora zo školskej jedálne. Tak dobré počvachtání!

5. Droždová polievka vyzerá vskutku mňamózne. Kapání nám znie ako pohlavná choroba.

4. Ak vás trápi, že jete priveľa mäsa, skúste špekačky. V tomto recepte sa ich chuť dokonale stratí vďaka kečupu, horčici a ostatným ingredienciám.

3. Chutnali ste už pangasia s adžikou a so strúhanou cihlou? Za delikasný recept ďakujeme pani Gabriele.

2. Kto by povedal, že za názvom Posraný patník sa skrývajú jahodové knedlíky? Dokonca s čerstvými jahodami a s vitamínom C!

1. Keď budete robiť túto šmakózní bábovku, neváhajte použiť aj špekačky. Môžete nimi obložiť aj boky formy, manža a deti to ocenia.

Najväčšie české peklo síce nie je z Mimibazaru, ale rozhodne je ním recept na dnes už legendárne "levné sushi po česku". Nezabudnite na kečup na namáčanie!

Dobrú chuť!

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu